Άρχισαν οι καυτές εκπτώσεις

Σήμερα αρχίζουν οι εκπτώσεις  Δευτέρα 8 Ιουλίου Οι εκπτώσεις αρχίζουν μία μέρα μετά τα αποτελέσματα των εκλογών, στις 8 Ιουλίου, και θα είναι καυτές σαν το θερμόμετρο του καιρού. Θα διαρκέσουν όλη την καλοκαιρινή σεζόν, έως και το Σάββατο 31 Αυγούστου, όπως συμβαίνει κάθε χρόνο.     Ο Εμπορικός Σύλλογος Λιβαδειάς Ενημερώνει: Οι καταναλωτές όπως […]

8 Ιουλίου 2019

του/της Newsroom

Σήμερα αρχίζουν οι εκπτώσεις  Δευτέρα 8 Ιουλίου

Οι εκπτώσεις αρχίζουν μία μέρα μετά τα αποτελέσματα των εκλογών, στις 8 Ιουλίου, και θα είναι καυτές σαν το θερμόμετρο του καιρού. Θα διαρκέσουν όλη την καλοκαιρινή σεζόν, έως και το Σάββατο 31 Αυγούστου, όπως συμβαίνει κάθε χρόνο.

 

 

Ο Εμπορικός Σύλλογος Λιβαδειάς Ενημερώνει:

Οι καταναλωτές όπως και οι έμποροι θα πρέπει να ξέρουν ότι: Εφόσον παρέχεται μειωμένη τιμή σε περισσότερα από το 60% του συνόλου των πωλούμενων ειδών, η επίδειξη του παρεχόμενου ποσοστού έκπτωσης επιβάλλεται, οπότε θα πρέπει να αναγράφεται στην προθήκη του καταστήματος και σε οποιαδήποτε άλλη εμπορική επικοινωνία, ενώ στην περίπτωση που υπάρχουν διαφορετικά ποσοστά έκπτωσης ανά κατηγορίες προϊόντων, θα πρέπει να αναγράφεται το εύρος του παρεχόμενου ποσοστού («από …. % έως …. %»). Σε κάθε άλλη περίπτωση θα αναγράφεται ότι οι εκπτώσεις αφορούν επιλεγμένα είδη με αναφορά στο αντίστοιχο ποσοστό.

Σύμφωνα με το άρθρο 21 ν. 4177/2013, σε όσους παραβαίνουν τις διατάξεις περί εκπτώσεων επιβάλλεται πρόστιμο ποσού ίσου με το 0,5% του ετήσιου κύκλου εργασιών και πάντως όχι κατώτερο από πέντε χιλιάδες ευρώ. Σε περίπτωση που επιβληθεί για δεύτερη φορά πρόστιμο για την ίδια παράβαση μέσα σε διάστημα πέντε ετών, το πρόστιμο αυξάνεται στο 3% του ετήσιου κύκλου εργασιών της συγκεκριμένης επιχείρησης.

Στην επιβαρυντική περίπτωση που οι εκπτώσεις είναι ανακριβείς ή παραπλανητικές ως προς το ποσοστό τους ή ως προς την ακρίβεια των αναγραφόμενων τιμών ή ως προς την ποσότητα των προσφερόμενων με έκπτωση προϊόντων ή ενέχουν οποιασδήποτε μορφής απόκρυψη ή παραπλάνηση του καταναλωτή, επιβάλλεται πρόστιμο ποσού ίσου με το 1% του ετήσιου κύκλου εργασιών και πάντως όχι κατώτερο από δέκα χιλιάδες ευρώ. Εφόσον το σχετικό πρόστιμο επιβληθεί για δεύτερη φορά ως προς την ίδια παράβαση μέσα σε διάστημα πέντε ετών, τότε αυτομάτως αυξάνεται στο 3% του ετήσιου κύκλου εργασιών της συγκεκριμένης επιχείρησης.

 

Ο κύριος Καλογρηάς, πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Λιβαδειάς, μας δήλωσε σχετικά:

 «Όλες οι εναπομείνασες ελπίδες των εμπόρων είναι αυτές οι καλοκαιρινές εκπτώσεις. Οι περίοδοι των εκλογών δεν βοηθούν καθόλου την αγοραστική κίνηση να αυξηθεί, με αποτέλεσμα, έπειτα από τόσες εκλογικές και κατά σειρά αναμετρήσεις, οι συνθήκες για τους εμπόρους να είναι πολύ άσχημες. Έτσι θα δούμε, από την αρχή των εκπτώσεων κιόλας, μειώσεις της τάξεως του 70% – ειδικά σε ρούχα και παπούτσια, τα οποία είναι χαρακτηριστικά της καλοκαιρινής περιόδου και δεν πρέπει να μείνουν για την επόμενη χρονιά στα καταστήματα».

-Ο Εμπορικός Σύλλογος Λιβαδειάς ενημερώνει τους καταναλωτές ότι
τα καταστήματα την Κυριακή 14 Ιουλίου θα παραμείνουν κλειστά.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

28 Μαρτίου 2024