Με πρόστιμο έως 500 ευρώ κινδυνεύουν 1 εκατ. φορολογούμενοι, φυσικά και νομικά πρόσωπα, που θα αμελήσουν να υποβάλλουν μέχρι τη Δευτέρα 29 Ιουλίου τις φορολογικές τους δηλώσεις .
Εφόσον δεν υπάρχει καμία αλλαγή στην προθεσμία πληρωμής του φόρου εισοδήματος, ταυτόχρονα με την υποβολή της φορολογικής δήλωσης θα πρέπει να πληρωθεί και η πρώτη δόση.
Σύμφωνα με τα στοιχεία, μέχρι στιγμής έχουν υποβληθεί περίπου 5 εκατομμύρια φορολογικές δηλώσεις από τις συνολικά 6,2 εκατ., ενώ μία στις τρεις δηλώσεις (ποσοστό 32,51%) είναι χρεωστικές.
Όπως έχει ξεκαθαρίσει το υπουργείο Οικονομικών, δεν θα δοθεί νέα παράταση και όσοι δεν έχουν εκπληρώσει την υποχρέωσή τους, θα βρεθούν αντιμέτωποι με πρόστιμα για εκπρόθεσμη υποβολή δηλώσεων που ξεκινούν από 100 έως και 500 ευρώ.
Από το σύνολο των δηλώσεων που έχουν υποβληθεί φαίνεται ότι έχουν καθυστερήσει τη δήλωσή τους οι μη μισθωτοί ή όσοι έχουν μικτά εισοδήματα.
