Η Λαμία αποχαιρέτησε τον Ποιμενάρχη της… καρέ-καρέ το Ύστατο Χαίρε

Προεξάρχοντος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών κ. Ιερώνυμου και με την συμμετοχή 42 και πλέον Μητροπολιτών και Επισκόπων,  τελέστηκε  η Εξόδιος Ακολουθία του Μακαριστού Μητροπολίτη Φθιώτιδος Νικολάου. Πλήθος Κληρικών και Λαϊκών από την ευρύτερη περιοχή αλλά και από όλη την Ελλάδα  βρέθηκαν στον Ιερό Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λαμίας και αποχαιρέτησαν τον σεπτό Ιεράρχη, Μητροπολίτη […]

30 Ιουλίου 2019

του/της Newsroom

Προεξάρχοντος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών κ. Ιερώνυμου και με την συμμετοχή 42 και πλέον Μητροπολιτών και Επισκόπων,  τελέστηκε  η Εξόδιος Ακολουθία του Μακαριστού Μητροπολίτη Φθιώτιδος Νικολάου.

Πλήθος Κληρικών και Λαϊκών από την ευρύτερη περιοχή αλλά και από όλη την Ελλάδα  βρέθηκαν στον Ιερό Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λαμίας και αποχαιρέτησαν τον σεπτό Ιεράρχη, Μητροπολίτη Φθιώτιδος Κυρό Νικόλαο.

Η πόλη, από την αναγγελία ακόμα του αιφνίδιου θανάτου του Ποιμενάρχη της, μετά από κατεπείγουσα συνεδρίαση που πραγματοποίησε, αποφάσισε την απόδοση σειράς τιμών στο Μακαριστό Μητροπολίτη Φθιώτιδας Νικόλαο:

Να κηρύξει τριήμερο πένθος για το Δήμο Λαμιέων.
Να εκφράσει την βαθύτατη θλίψη του για την εκδημία του Ποιμενάρχη, ο οποίος συνέδεσε την παρουσία του στην Ιερά Μητρόπολη Φθιώτιδας με πλούσια εκκλησιαστική, πνευματική, κοινωνική – φιλανθρωπική και πολιτιστική προσφορά επί 23 συναπτά έτη.
Να κυματίζει μεσίστια η σημαία στο Δημαρχιακό Μέγαρο του Δήμου Λαμιέων και σε όλα τα Δημοτικά καταστήματα από σήμερα Κυριακή 28 Ιουλίου έως και την Τρίτη 30 Ιουλίου 2019.
Την ημέρα της Εξοδίου Ακολουθίας, Τρίτη 30 Ιουλίου 2019, να παραμείνουν κλειστές οι υπηρεσίες του Δήμου.

 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ – VIDEO: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΠΡΑΓΙΑΝΝΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

24 Απριλίου 2024