Στα ύψη η τιμή της βενζίνης – Ακόμα και 2 ευρώ το λίτρο στα νησιά

Φωτιά έχουν πάρει οι τιμές της  βενζίνης σε νησιά κι άλλες παραθεριστικές περιοχές, εν μέσω θερινών διακοπών, με την τιμή της αμόλυβδης βρίσκεται μία ανάσα πριν από τα δύο ευρώ.   Σύμφωνα με πρόσφατες τιμοληψίες στα νησιά του Βόρειου Αιγαίου,  στις Κυκλάδες, στα Δωδεκάνησα και στα Επτάνησα, όπως αυτές αποτυπώνονται στο Παρατηρητήριο Τιμών Υγρών Καυσίμων, το ακριβές ύψος διαμορφώνεται μόλις ένα λεπτό κάτω […]

30 Ιουλίου 2019

του/της Newsroom

Φωτιά έχουν πάρει οι τιμές της  βενζίνης σε νησιά κι άλλες παραθεριστικές περιοχές, εν μέσω θερινών διακοπών, με την τιμή της αμόλυβδης βρίσκεται μία ανάσα πριν από τα δύο ευρώ.

 

Σύμφωνα με πρόσφατες τιμοληψίες στα νησιά του Βόρειου Αιγαίου,  στις Κυκλάδες, στα Δωδεκάνησα και στα Επτάνησα, όπως αυτές αποτυπώνονται στο Παρατηρητήριο Τιμών Υγρών Καυσίμων, το ακριβές ύψος διαμορφώνεται μόλις ένα λεπτό κάτω από τα 2 ευρώ το λίτρο.

Πιο συγκεκριμένα, στη Σαντορίνη οι τιμές φτάνουν ακόμη και στα 1,989 ευρώ το λίτρο, στη Σχοινούσσα στα 1,98 ευρώ, στη Μύκονο στα 1,959 ευρώ, στην Πάρο στα 1,958 ευρώ το λίτρο, στη Νάξο στα 1,95 ευρώ κ.ο.κ.

Σε δυσθεώρητα επίπεδα κινούνται οι τιμές της αμόλυβδης βενζίνης και στη Λήμνο, οι οποίες κυμαίνονται από τα 1,91 έως και τα 1,94 ευρώ το λίτρο, ενώ σε Δωδεκάνησα, Σάμο και Ικαρία οι οδηγοί ΙΧ πληρώνουν το φουλάρισμα του ρεζερβουάρ των οχημάτων τους ακόμη και με τιμή στα 1,87 ευρώ το λίτρο. Στα Επτάνησα και συγκεκριμένα στην Κεφαλονιά η αμόλυβδη έχει εκτοξευτεί στα επίπεδα των 1,85 ευρώ το λίτρο.

Σε πανελλαδικό επίπεδο σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας ΤΑ ΝΕΑ, η μέση τιμή της αμόλυβδης βενζίνης σε διάστημα σχεδόν ενός μήνα, από την 1η Ιουλίου μέχρι και τις 28 του μήνα (τελευταίες επίσημες τιμοληψίες), αυξήθηκε κατά 2,7 λεπτά το λίτρο. Πιο συγκεκριμένα ανέβηκε στα 1,626 από 1,599 ευρώ το λίτρο. Το παράδοξο είναι πως για το ίδιο χρονικό διάστημα η διεθνής τιμή του πετρελαίου Brent υποχώρησε από τα 65,21 στα 63,12 δολάρια το βαρέλι.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

28 Μαρτίου 2024