Συνεχίζονται οι δράσεις του bio-Mechanical Festival στην Πινακοθήκη Χαλκίδας

Μετά τις επιτυχημένες δράσεις του Ιουλίου στο Θέατρο Χαλκίδας, το bio-Mechanical Festival αποστέλλει ανοικτή πρόσκληση “καρδιάς” στους Ευβοείς, για τέσσερις εικαστικά εμπνευσμένες δράσεις στη Δημοτική Πινακοθήκη Χαλκίδας, Δημήτρης Μυταράς, με στόχο την ευαισθητοποίηση και στήριξη ατόμων με ψυχιατρικές διαταραχές… συνδράμοντας στο κολοσσιαίο έργο της Εταιρείας Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ψυχικής Υγείας που από το 1988 παρέχει πολύτιμες υπηρεσίες στον […]

22 Ιουλίου 2019

του/της Newsroom

Μετά τις επιτυχημένες δράσεις του Ιουλίου στο Θέατρο Χαλκίδας, το bio-Mechanical Festival αποστέλλει ανοικτή πρόσκληση “καρδιάς” στους Ευβοείς, για τέσσερις εικαστικά εμπνευσμένες δράσεις στη Δημοτική Πινακοθήκη Χαλκίδας, Δημήτρης Μυταράς, με στόχο την ευαισθητοποίηση και στήριξη ατόμων με ψυχιατρικές διαταραχές… συνδράμοντας στο κολοσσιαίο έργο της Εταιρείας Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ψυχικής Υγείας που από το 1988 παρέχει πολύτιμες υπηρεσίες στον τομέα της Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης.

Υποστηρίζοντας τη λειτουργία του, με σεβασμό στην ανθρώπινη ζωή και αξιοπρέπεια, καθώς και στο δικαίωμα αυτών των συμπολιτών μας για σωστή αντιμετώπιση με στόχο την ανάρρωση, επιβραβεύει τις προσπάθειες της Ε.Π.Α.Ψ.Υ. των ενοίκων και των λειτουργών της με τέσσερις εκδηλώσεις που αξίζουν της παρουσίας των πολιτών.

 

Οι προγραμματικές δράσεις στη Δημοτική Πινακοθήκη Χαλκίδας Δ. Μυταρά,

 

1) Έκθεση Φωτογραφίας από 23 έως 30/07/2019

Έξι φωτογραφικές ιστορίες με κέντρο αναφοράς τον Άνθρωπο, που μας αποκαλύπτουν μέσα από το φακό έννοιες όπως αποϊδρυματοποίηση, πρόσωπο αναφοράς, προστατευόμενο διαμέρισμα, προάσπιση και συνηγορία δικαιωμάτων, καταπολέμηση του στίγματος.

(Θοδωσρής Νικολάου, συνοδεία φωτογραφικών έργων της Κατερίνας Στούπα)

 

2)Εικαστική Έκθεση “Με τα μάτια της ψυχής” από 23 έως 30/07/2019

Οι συμμετέχοντες στην Ομάδα Art Therapy δημιούργησαν έργα εμπνευσμένα από τον αθέατο εσωτερικό τους κόσμο και μέσα από την εμπειρία της Ομάδας μας κάνουν κοινωνούς της ψυχής τους!

Η εγκαινίαση των δύο αυτών Εκθέσεων θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 23 Ιουλίου και ώρα 19.00, παρουσία κοινού.

 

3)Θεατρικό Δρώμενο “Η δική μας πατρίδα είναι ο Άνθρωπος” στις 28 Ιουλίου και ώρα 11:00

Οι ένοικοι των Μονάδων Ψ.Κ.Α. Ευβοίας, συμμετέχουν σ’αυτό το Θεατρικό Δρώμενο της Γεωργίας Καρλατήρα.

Με αφορμή και αφετηρία την ποίηση του Νικηφόρου Βρεττάκου.Ποίηση από πέτρα και φως. Άνθρωποι Πατρίδες από πέτρα και φως.

 

4) Εργαστήρι Εικαστικής Θεραπείας στις 28 Ιουλίου και ώρα 12:00

Με τη Φωνή να πρωταγωνιστεί και υπό την καθοδήγηση της Εύας Ταυρή, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να πάρουν μέρος σε ένα ιδιαίτερο εργαστήρι, διάρκειας μιάμισης ώρας, όπου θα ανακαλύψουν μέσα από πειραματισμούς, τις δυνατότητες που δίνει ο χρωματισμός, η σχηματοποίηση και η μοναδικότητα της φωνής του καθενός!

 

Ας δείξουμε όλοι την ευαισθησία μας και ας δηλώσουμε τη στήριξή μας σε όλους αυτούς τους ανθρώπους, ενοίκους και εργαζόμενους, δικαιώνοντας την πίστη τους πως η πατρίδα όλων των ανθρώπων είναι ο ίδιος ο Άνθρωπος που ανασαίνει και περπατά σ’ετούτη τη γη: εκείνοι, εμείς, ο καθένας μας, όλοι μας!

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

28 Μαρτίου 2024