,

Διπλασιάζονται οι δυνάμεις πυρόσβεσης στην Αγριλίτσα – Ανεξέλεγκτα “οδεύει” προς Κορινθιακό και το μέτωπο Βοιωτίας

Μάχη με τις φλόγες συνεχίζουν να δίνουν οι πυροσβέστες στο μεγάλο μέτωπο φωτιάς στον Πρόδρομο της Βοιωτίας, καθώς μπόρεσαν να ελέγξουν το ένα μέτωπο χωρίς να καούν ποιμνιοστάσια τα οποία πρόλαβαν να εκκενώσουν, αλλά το δεύτερο μέτωπο που παραμένει ενεργό κινείται προς στον όρμο του Αγίου Ιωάννου κοντά στην παραλία Σαράντη, στον Κορινθιακό κόλπο. Σύμφωνα με τον […]

13 Αυγούστου 2019

του/της Newsroom

Μάχη με τις φλόγες συνεχίζουν να δίνουν οι πυροσβέστες στο μεγάλο μέτωπο φωτιάς στον Πρόδρομο της Βοιωτίας, καθώς μπόρεσαν να ελέγξουν το ένα μέτωπο χωρίς να καούν ποιμνιοστάσια τα οποία πρόλαβαν να εκκενώσουν, αλλά το δεύτερο μέτωπο που παραμένει ενεργό κινείται προς στον όρμο του Αγίου Ιωάννου κοντά στην παραλία Σαράντη, στον Κορινθιακό κόλπο.

Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Πολιτικής Προστασίας Στερεάς Ελλάδας, Θανάση Καρακάντζα, που βρίσκεται στην περιοχή «η φωτιά είναι ανεξέλεγκτη καίγοντας ό,τι βρει μπροστά της. Βοηθούμενη από τους ισχυρούς τοπικούς ανέμους κατακαίει ποώδη δασική βλάστηση και κινείται με μεγάλη ταχύτητα προς την ακτή».

Σύμφωνα με τον κ. Καρακάντζα «άρχισαν να λαμβάνονται και τα πρώτα μέτρα στις κοντινές παραλίες προληπτικά. Ήδη κατευθυνόμαστε προς τη θάλασσα αν παραστεί ανάγκη να εκκενώσουμε τις παραλίες για να καταλήξει το μέτωπο της φωτιάς στον Κορινθιακό».

Παρόντες στην επιχείρηση κατάσβεσης είναι ο Δήμαρχος Θηβαίων Σπύρος Νικολάου, ο Αντιπεριφερειάρχης Χωραταξίας και Περιβάλλοντος και νεοεκλεγείς Δήμαρχος Θηβαίων Γιώργος Αναστασίου, ο Αντιπεριφερειάρχης Συντονισμού Πολιτικής Προστασίας  Αθανάσιος Καρακάτζας, ο Αντιδήμαρχος της Δ.Ε. Θίσβης Αναστάσιος Καμούτσης, ο Δημοτικός Σύμβουλος Θωμάς Κιούσης, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Χωστίων Σεραφείμ Κατσίβελος, ο Τοπικός Σύμβουλος Χωστίων Σεραφείμ Δέδες, ο Προϊστάμενος της Πολ. Προστασίας ΠΕ Βοιωτίας Μάριος Κακοσαίος, η ηγεσία της Π.Υ. Στερεάς Ελλάδας και Θήβας, η Ο.ΔΙ.Κ. βάση ετοιμότητας Βοιωτίας καθώς και πολλοί κάτοικοι των Χωστίων .  

Όπως δηλώνει χαρακτηριστικά ο κ.Καρακάτζας, «προς το παρόν απέχει αρκετά ακόμη και καταβάλλονται συντονισμένες προσπάθειες από εδάφους αλλά και από αέρος για να την σταματήσουμε. Ωστόσο λαμβάνουμε προληπτικά μέτρα για την οποιαδήποτε εξέλιξη». Σύμφωνα με του ειδικούς η φωτιά απέχει πάνω 1.000 μέτρα από την κοντινή παραλία.

Είναι χαρακτηριστικό ότι οι επίγειες κυρίως δυνάμεις -τα χωματουργικά μηχανήματα μαζί με τους πυροσβέστες- έδωσαν μια μεγάλη μάχη από το πρωί για να μη φτάσει το μέτωπο της φωτιάς στο εργοστάσιο της σωληνουργίας που βρίσκεται στην περιοχή και να αποτρέψουν την καταστροφή ποιμνιοστασίων, ωστόσο, σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Πολιτικής Προστασίας, «ανάμεσα στα καμένα είναι τρία εξωκλήσια τα οποία δεν μπόρεσαν οι επίγειες δυνάμεις να προστατεύσουν παρότι έδωσαν μια πραγματική μάχη».

 

Στην Εύβοια που εικόνες, από το διάστημα ακόμα, τη δείχνουν παραδομένη στις φλόγες… οι δυνάμεις πυρόσβεσης ενισχύονται με ραγδαίους ρυθμούς

https://www.facebook.com/AdventureEvia/videos/659739771197090/UzpfSTU0ODAzOTA4MjMzMzY3MTo3NDA2MjMzMjY0MDg1Nzg/?__tn__=kC-R&eid=ARAP0AHYmeTE7hdbsOa0aTfUNq9SZBTMz1crVGhNn01hvZLUx01X2dEgyj03ws3Bus_Kez2xItKFvFuV&hc_ref=ARTL-S6iheAednNYWybcqVD5tJFzbeT1fLNIAJSPD2NPpvroxDaFcxLNjhUUbW2BO3I&fref=tag&__xts__[0]=68.ARDlofu-aQRKl5_gVjfxbEKpy-TPobonmZh5JTe_FyzauzSXz5l_LYwVMwxAbfk0vvwwLFTEReNHEGixtCUPVSceXLNA-_2UISFgRAzkdjN2YXAHTPakYpqLEBDAXYYZdl7xaXs7B6N9YQzEDrLm3FFTnz81X8G-VMEV1O9kd-sXf_FrnKatqvLqtMGXkolYoH7WF8MzIq3QwphSg4S_UdAw2QyWs-irS9HKPh36PJCgIhf-TrXRx5LHKhzXo_GSPiXdIDdu1E4e__G3NFsOh1dwLMA1YgUBcc6Nt-I2t9h2u-9ud_CNa5bea4sTfAOhWJYUj1g8AwWnC30eWv6dtU66eMSA7aFUp0lsMmmT3Uo

 

 

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

28 Μαρτίου 2024