Φωτιά Εύβοια: Τι υποστηρίζει ο βασικός ύποπτος – Ο ρόλος της γειτόνισσας και οι καταδίκες

Την δική του εκδοχή δίνει ένας εκ των υπόπτων για την μεγάλη πυρκαγιά στην Εύβοια. Αρνείται ότι έχει ευθύνη και υποστηρίζει πως για όλα φταίει το παρελθόν του. Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ αρνείται ότι βρίσκεται αυτός πίσω από την μεγάλη καταστροφή στην Εύβοια και αποδίδει την εμπλοκή του ονόματός του στο κακό του παρελθόν […]

21 Αυγούστου 2019

του/της Ανδρέας Κούκουρας

Την δική του εκδοχή δίνει ένας εκ των υπόπτων για την μεγάλη πυρκαγιά στην Εύβοια. Αρνείται ότι έχει ευθύνη και υποστηρίζει πως για όλα φταίει το παρελθόν του.

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ αρνείται ότι βρίσκεται αυτός πίσω από την μεγάλη καταστροφή στην Εύβοια και αποδίδει την εμπλοκή του ονόματός του στο κακό του παρελθόν αλλά και την αντιδικία που έχει με γειτόνισσά του.

Επαναλαμβάνει πως μαζί με συγγενικά του πρόσωπα παρατηρούσε τους καπνούς της πυρκαγιάς ευρισκόμενος στο χωριό Κατούνια που απέχει 25 χιλόμετρα από τον Σταυρό.

«Με πήγαν στο Τμήμα κάτω για να εξηγήσω που ήμουν και αυτά… Τι ώρες και τέτοια…Έγινε την Τρίτη αυτό και ήρθαν επειγόντως να μου μιλήσουν…

Τους είπα ότι ήμουν στα Κατούνια με τον θείο και τη θεία μου. Μαζί πηγαίναμε, μαζί γυρίζαμε. Κατεβαίναμε από τον Άγιο Ιερεμία και βλέπαμε τους καπνούς. Μου λέει: Ξέρεις τίποτα; Του λέω: Όχι, πρώτη φορά το βλέπω…», υποστηρίζει.Το άλλοθί του όμως ελέγχεται ως ανακριβές καθώς το στίγμα του κινητού του τηλεφώνου, τον θέλει να βρίσκεται στο χωριό του την ώρα εκδήλωσης της φωτιάς

Ο 33χρονος έχει καταδικαστεί το 2018 για εμπρησμό από πρόθεση στην ίδια περιοχή, μετά από διαπληκτισμό που είχε με μια γειτόνισσά του, ενώ για τους ακόμη 8 εμπρησμούς που έχει κατηγορηθεί, ισχυρίζεται ότι ομολόγησε μετά από πιέσεις.

«Στο νεκροταφείο με μια κυρία… Και τσαντίστηκα, και έκανα αυτό το πράγμα και ζήτησα συγνώμη. Τα άλλα… με το ζόρι με πίεσαν, με απειλούσαν πως θα με χτυπήσουν, θα μου δώσουν μπουνιές και δεν ήξερα τι να πω…» αναφέρει χαρακτηριστικά.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

29 Μαρτίου 2024