Γυναίκα στην Προεδρία της Δημοκρατίας επιθυμεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Ανοίγει ο κύκλος υποψηφιοτήτων για την Προεδρία της Δημοκρατίας, και σε περίπτωση που αυτός δεν είναι εκ νέου ο Προκόπης Παυλόπουλος, με δεδομένο ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα ήθελε  για τη θέση του Προέδρου… γυναίκα, άρχισε να συζητείται το όνομα της Μαρίας Δαμανάκη.   Η Άννα Διαμαντοπούλου, που προφανώς συγκεντρώνει -και με διαφορά- όλα τα προσόντα ενός προσώπου όπως αυτό […]

28 Αυγούστου 2019

του/της Newsroom

Ανοίγει ο κύκλος υποψηφιοτήτων για την Προεδρία της Δημοκρατίας, και σε περίπτωση που αυτός δεν είναι εκ νέου ο Προκόπης Παυλόπουλος, με δεδομένο ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα ήθελε  για τη θέση του Προέδρου… γυναίκα, άρχισε να συζητείται το όνομα της Μαρίας Δαμανάκη.

 

Η Άννα Διαμαντοπούλου, που προφανώς συγκεντρώνει -και με διαφορά- όλα τα προσόντα ενός προσώπου όπως αυτό που αναζητά ο πρωθυπουργός, είναι πρόσωπο που δύσκολα θα δεχόταν η ακραιφνής “καραμανλική” πτέρυγα της ΝΔ.

Η Μαρία Δαμανάκη, που σήμερα εργάζεται στις Ηνωμένες Πολιτείες, αντιθέτως, δεν έχει εμπλακεί στα εσωτερικά δρώμενα τα πολλά τελευταία χρόνια, από τότε που ολοκληρώθηκε η θητεία της ως Επιτρόπου, θητεία στη διάρκεια της οποίας έχει δημιουργήσει ένα θετικό όνομα στις Βρυξέλλες.

Επιπλέον, συγκεντρώνει πολλά από τα στοιχεία που θέλει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αν και έχει ενδιαφέρον αν θα γίνει αποδεκτή από τα άλλα κόμματα.

Η ίδια υπήρξε Πρόεδρος του ενιαίου Συνασπισμού μετά το Χαρίλαο Φλωράκη, αλλά εν συνεχεία υπήρξε βουλευτής Επικρατείας στο ΠΑΣΟΚ επί Γιώργου Παπανδρέου και προηγουμένως υποψήφια Δήμαρχος Αθηναίων με τη στήριξη και του Κώστα Σημίτη.

Ο Αλ. Τσίπρας, όμως, έχει προτείνει την ανανέωση της θητείας Παυλόπουλου, ενώ άγνωστο είναι εάν η Χαριλάου Τρικούπη που ζητά Πρόεδρο Δημοκρατίας από το χώρο της, θα έλεγε “ναι” στη συγκεκριμένη υποψηφιότητα.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

29 Μαρτίου 2024