Καμίνι που “βράζει” η Λιβαδειά – Άδειασαν οι πλατείες (φωτό)

Τους 37 βαθμούς Κελσίου άγγιξε το θερμόμετρο το μεσημέρι της Τρίτης 27 Αυγούστου, στην πόλη της Λιβαδειάς, με τους πολίτες να αποφεύγουν ακόμη κι έναν περίπατο στις πλέον δροσερές γωνιές της πόλης.     Σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κίνδυνου Πυρκαγιάς της Γ.Γ.Π.Π. η Βοιωτία θα βρίσκεται και αύριο στην κατηγορία κινδύνου 4, με την Αντιπεριφέρεια […]

27 Αυγούστου 2019

του/της Newsroom

Τους 37 βαθμούς Κελσίου άγγιξε το θερμόμετρο το μεσημέρι της Τρίτης 27 Αυγούστου, στην πόλη της Λιβαδειάς, με τους πολίτες να αποφεύγουν ακόμη κι έναν περίπατο στις πλέον δροσερές γωνιές της πόλης.

 

 

Σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κίνδυνου Πυρκαγιάς της Γ.Γ.Π.Π. η Βοιωτία θα βρίσκεται και αύριο στην κατηγορία κινδύνου 4, με την Αντιπεριφέρεια να κρούει τον κώδωνα του κινδύνου.

Συγκεκριμένα, η Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας και το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας έχoyn αποστείλει στις Αρμόδιες υπηρεσίες, καθώς και τους Δήμους, Απόφαση Απαγόρευσης Κυκλοφορίας και τους καλoyn να θέσουν σε εφαρμογή την απόφαση κατόπιν δικής τους κρίσης στις ευπαθείς περιοχές της δικαιοδοσίας τους, ύστερα από την αποστολή έκτακτου δελτίου από το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας και της έκδοσης του χάρτη κινδύνου πυρκαγιάς της Γ.Γ.Π.Π., κατηγορίας κινδύνου 4 (πολύ υψηλή) και 5 (κατάσταση συναγερμού).

 

Το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας καλεί τους Δήμους, καθώς και τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες, να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα, προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

 

Παράλληλα, η Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας, συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών κ.α.

Υπενθυμίζεται σε όλους, ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών. 
Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

29 Μαρτίου 2024