Με συγκεκριμένες προτάσεις στο Υπουργείο Υγείας ο Σπύρος Πνευματικός

Συνάντηση με τον Υφυπουργό Υγείας κ. Βασίλη Κοντοζαμάνη είχε χθες το πρωί ο βουλευτής Εύβοιας της Νέας Δημοκρατίας Σπύρος Πνευματικός, ζητώντας την άμεση λειτουργία του νέου Νοσοκομείου Χαλκίδας αλλά και τη στελέχωση όλων των δομών Υγείας του νησιού που υπολειτουργούν θέτοντας σε κίνδυνο τη ζωή των συμπολιτών του. Ο κ.Πνευματικός, ανέδειξε επίσης την ανάγκη δημιουργίας […]

29 Αυγούστου 2019

του/της Newsroom

Συνάντηση με τον Υφυπουργό Υγείας κ. Βασίλη Κοντοζαμάνη είχε χθες το πρωί ο βουλευτής Εύβοιας της Νέας Δημοκρατίας Σπύρος Πνευματικός, ζητώντας την άμεση λειτουργία του νέου Νοσοκομείου Χαλκίδας αλλά και τη στελέχωση όλων των δομών Υγείας του νησιού που υπολειτουργούν θέτοντας σε κίνδυνο τη ζωή των συμπολιτών του.

Ο κ.Πνευματικός, ανέδειξε επίσης την ανάγκη δημιουργίας νέων δομών φροντίδας και περίθαλψης για τους χρονίως πάσχοντες στην Εύβοια, λόγω και των μεγάλων οδικών αποστάσεων.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στην καθημερινή ταλαιπωρία των νεφροπαθών της Βόρειας και Νότιας Εύβοιας που υποβάλλονται σε αιμοκάθαρση και πρότεινε τη δημιουργία μονάδων τεχνητού νεφρού στην Κάρυστο και στην Ιστιαία και την ανάλογη στελέχωσή τους.

Ο κ. Πνευματικός, βάσει της πολύχρονης και μεγάλης εμπειρίας του στον ακαδημαϊκό και ιατρικό χώρο, τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό, μετέφερε στον κ.Κοντοζαμάνη συγκεκριμένες προτάσεις και επιτυχημένα παραδείγματα για την αναμόρφωση του συστήματος Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στην περιοχή προς όφελος των ασθενών καθώς και για την ανάπτυξη του τουρισμού υγείας και ευεξίας, αναφερόμενος και στα συγκριτικά πλεονεκτήματα που διαθέτει η Εύβοια στις μορφές αυτές τουρισμού και τις αναγκαίες δομές που πρέπει να δημιουργηθούν.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

28 Μαρτίου 2024