Νέος γραμματέας Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ, ο Γιώργος Στεργίου

Νέος Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, όπως προέκυψε από τη χθεσινή συνεδρίαση του οργάνου, υπό την Προεδρία του Πρωθυπουργού και Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκου Μητσοτάκη, αναδείχθηκε ο μέχρι πρότινος γραμματέας Προγράμματος του κόμματος, Γιώργος Στεργίου. Μοναδικό θέμα της ημερήσιας διάταξης της συνεδρίασης της Πολιτική Επιτροπή του Κόμματος, ήταν η εκλογή νέου Γραμματέα, κατά την οποία ο Πρόεδρος της […]

1 Αυγούστου 2019

του/της Newsroom

Νέος Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, όπως προέκυψε από τη χθεσινή συνεδρίαση του οργάνου, υπό την Προεδρία του Πρωθυπουργού και Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκου Μητσοτάκη, αναδείχθηκε ο μέχρι πρότινος γραμματέας Προγράμματος του κόμματος, Γιώργος Στεργίου.

Μοναδικό θέμα της ημερήσιας διάταξης της συνεδρίασης της Πολιτική Επιτροπή του Κόμματος, ήταν η εκλογή νέου Γραμματέα, κατά την οποία ο Πρόεδρος της Εφορευτικής Επιτροπής, βουλευτής B’ Πειραιά, Γιάννης Τραγάκης, έκανε γνωστό ότι ήταν και ο μοναδικός υποψήφιος για το αξίωμα, διαπιστώνοντας την ομόφωνη αποδοχή της συγκεκριμένης υποψηφιότητας.

 

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΤΕΡΓΙΟΥ

Ο νέος γραμματέας γεννήθηκε στην Αθήνα το 1968. Αποφοίτησε από την Πολυτεχνική Σχολή του Πανεπιστημίου Πατρών ως Ηλεκτρολόγος Μηχανικός και είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στην Περιβαλλοντική Διακυβέρνηση και Βιώσιμη Ανάπτυξη από το Πάντειο Πανεπιστήμιο.

Από το 1994, που ξεκίνησε την επαγγελματική του πορεία, εργάσθηκε σε μεγάλες ελληνικές και διεθνείς εταιρείες (Shell, Mobil, Toyota, Unimac). Έχει διατελέσει μη εκτελεστικό μέλος διοικητικών συμβουλίων εταιρειών της αγοράς ενέργειας και των μεταφορών ενώ έχει θητεύσει επίσης ως Γενικός Γραμματέας Βιομηχανίας, Καταναλωτή και ως Ειδικός Γραμματέας Εποπτείας Αγοράς, στο Υπουργείο Ανάπτυξης. Ακόμη, έχει διατελέσει μέλος της αντιπροσωπείας του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος.

Με απόφαση του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, τον Φεβρουάριο 2016, ορίστηκε Γραμματέας Προγράμματος, θέση από την οποία συντόνισε τη διαμόρφωση του Κυβερνητικού Προγράμματος του κόμματος.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

28 Μαρτίου 2024