Ο Δ.Θηβαίων συμβασιοποίησε το “λίφτινγκ” σε Πυρί και Τάχι

Κυριολεκτικά στο “παρά πέντε” της επίσημης παράδοσης της διοικητικής ευθύνης του Θηβαίων στον νεοεκλεγέντα Δήμαρχο Γιώργο Αναστασίου, η απερχόμενη δημοτική αρχή συνεχίζει τη μαραθώνια προσπάθεια ολοκλήρωσης των πρωτοβουλιών που ανέλαβε, το προηγούμενο διάστημα, για τη βελτίωση της εικόνας της πόλης. Μόλις χτες, ο απερχόμενος Δήμαρχος Θηβαίων, Σπύρος Νικολάου, υπέγραψε τρεις νέες συμβάσεις έργων με την ανάδοχο […]

29 Αυγούστου 2019

του/της Newsroom

Κυριολεκτικά στο “παρά πέντε” της επίσημης παράδοσης της διοικητικής ευθύνης του Θηβαίων στον νεοεκλεγέντα Δήμαρχο Γιώργο Αναστασίου, η απερχόμενη δημοτική αρχή συνεχίζει τη μαραθώνια προσπάθεια ολοκλήρωσης των πρωτοβουλιών που ανέλαβε, το προηγούμενο διάστημα, για τη βελτίωση της εικόνας της πόλης.

Μόλις χτες, ο απερχόμενος Δήμαρχος Θηβαίων, Σπύρος Νικολάου, υπέγραψε τρεις νέες συμβάσεις έργων με την ανάδοχο εταιρεία «ΠΕΤΡΟΣ Κ. ΜΑΤΑΛΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ Ε.Ε.» που αφορούν στη:

1. “Βελτίωση και Αναβάθμιση της Πλατείας Ταχίου” ποσού 155.000 €
2. “Αναβάθμιση της διαμόρφωσης πλατείας με παιδική χαρά στη συνοικία Πυρί της Θήβας, ποσού 60.000 € και
3. “Αποπεράτωση χώρων ταφής στο Νεκροταφείο Βαγίων (Α’ Φάση)”, ποσού, 67.000 €

Τα έργα είναι εγγεγραμμένα στο Τεχνικό Πρόγραμμα και τον Προϋπολογισμό του Δήμου για το τρέχον Οικονομικό έτος 2019, με πιστώσεις προερχόμενες: α) για το έργο στο Τάχι από τη ΣΑΕΠ 766 Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, β) για το έργο στο Πυρί από ΣΑΤΑ και Ιδίους Πόρους, γ) για το έργο στα Βάγια από ΣΑΤΑ και Ιδίους Πόρους.

 

Αναφορικά με τις πλατείες, ο σχεδιασμός περιλαμβάνει την κατασκευή χώρων κίνησης, στάσης, πρασίνου, επιστρώσεις με φιλικά προς το περιβάλλον υλικά, τοποθέτηση φωτιστικών σωμάτων αλλά και κατασκευή παιδικών χαρών και στις δύο πλατείες.

Επίσης, στην πλατεία Ταχίου θα βελτιωθεί και το υπάρχον γήπεδο μπάσκετ.

Τέλος, το έργο αποπεράτωσης χώρων ταφής στο νέο Νεκροταφείο Βαγίων (Α’ Φάση) περιλαμβάνει τη διαμόρφωση του κοιμητηρίου και την κατασκευή αγωγού ομβρίων υδάτων. Θυμίζουμε ότι είχε προηγηθεί η κατασκευή μέρους του έργου από τον πρώην Δήμο Βαγίων.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

29 Μαρτίου 2024