Πνευματικός Φάρος κι Οδηγός των νέων ο Μητροπολίτης Χαλκίδας Χρυσόστομος (φωτό)

Στο Κοινό Ποτήριο προσέτρεξαν όλοι οι νεαροί κατασκηνωτές της Μητρόπολης Χαλκίδος στην Β. Εύβοια, κατά την ολοκλήρωση της κατασκηνωτικής περιόδου, με τον Ποιμενάρχη να τους ευχαριστεί για την συμμετοχή τους στο Μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας, αλλά και για την εθελοντική προσφορά όσων συνετέλεσαν στην ενίσχυση του έργου “υπέρ της νεότητας”  της τοπικής Εκκλησίας. Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης […]

12 Αυγούστου 2019

του/της Newsroom

Στο Κοινό Ποτήριο προσέτρεξαν όλοι οι νεαροί κατασκηνωτές της Μητρόπολης Χαλκίδος στην Β. Εύβοια, κατά την ολοκλήρωση της κατασκηνωτικής περιόδου, με τον Ποιμενάρχη να τους ευχαριστεί για την συμμετοχή τους στο Μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας, αλλά και για την εθελοντική προσφορά όσων συνετέλεσαν στην ενίσχυση του έργου “υπέρ της νεότητας”  της τοπικής Εκκλησίας.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος χοροστάτησε στον Όρθρο και προσέφερε την Θεία Λειτουργία, στον πανέμορφο Ι. Ναό του Αγ. Ιωάννου του Χρυσοστόμου και της Αγίας Ολυμπιάδος των Κατασκηνώσεων, παρόντων του Πρωτοσυγκέλλου του, Αρχιμ. Νικοδήμου Ευσταθίου, του αρχηγού της Ε΄ Κατασκηνωτικής περιόδου (αρρένων Δημοτικού), Αρχιμ. Θεοφυλάκτου Τσαγκάρη, του υπαρχηγού, Πρεσβ. Χρυσοβαλάντη Φιλντίση και του Διακ. Νικολάου Πριμηκύριου.

Κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος κήρυξε τον θείο λόγο, αναφερθείς στην σπουδαιότητα συμμετοχής των πιστών στην κοινή Τράπεζα της Θείας Λειτουργίας, εκεί που τους χαρίζεται ο ουράνιος Άρτος της Θείας Κοινωνίας.

 

Η πνευματική καθοδήγηση και η αμέριστη συνδρομή στην καλλιέργεια του πνεύματος των νεαρών  της Ιεράς Μητρόπολης Χαλκίδος, άφησε και αυτό το καλοκαίρι το αποτύπωμά της μέσα από μια σειρά δράσεων… των «Καλοκαιρινών Βιβλιοπαιχνιδισμάτων» εντός του Πνευματικού Κέντρου του Μητροπολιτικού Ι. Ν. Αγ. Δημητρίου Χαλκίδος.

Δόθηκε η ευκαιρία στα παιδιά να γνωρίσουν την ποίηση του Οδυσσέα Ελύτη μέσα από το βιβλίο ποίησης «Ο ήλιος ο ηλιάτορας», ενώ, οι μικρότερης ηλικίας βιβλιόφιλοι γνώρισαν τις ιερές εικόνες, δηλαδή τα βιβλία των αγραμμάτων, με τη Θεολόγο Αριστέα Κάβουρα και έπαιξαν και τραγούδησαν με την Καθηγήτρια και Μουσικό Φωτεινή Καπαγιάννη.

Στο πρόγραμμα συμπεριλήφθηκε και κουκλοθέατρο από το βιβλίο με θεατρικά έργα «Ντενεκεδούπολη», όπου τα παιδιά έφτιαξαν χαριτωμένες ντενεκεδένιες κατασκευές.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

28 Μαρτίου 2024