,

Ένας άθλος έλαβε χώρα στο Ανοικτό Θέατρο Κρύας… δια στόματος Κώστα Καζάκου (φωτό&video)

Εμφανώς συγκινημένος από τις μνήμες που τον συνδέουν με την κλασσική παράσταση “Το Μεγάλο μας Τσίρκο”, εμφανίστηκε χθες, ο μεγάλος Έλληνας ηθοποιός και σκηνοθέτης Κώστας Καζάκος, στην πόλη της Λιβαδειάς και το Ανοικτό Θέατρο Κρύας όπου “ανέβηκε” για μία και μοναδική παράσταση από τους μαθητές του 1ου Γενικού Λυκείου Λιβαδειάς. Με δάκρυα στα μάτια ο ηθοποιός […]

19 Σεπτεμβρίου 2019

του/της Newsroom

Εμφανώς συγκινημένος από τις μνήμες που τον συνδέουν με την κλασσική παράσταση “Το Μεγάλο μας Τσίρκο”, εμφανίστηκε χθες, ο μεγάλος Έλληνας ηθοποιός και σκηνοθέτης Κώστας Καζάκος, στην πόλη της Λιβαδειάς και το Ανοικτό Θέατρο Κρύας όπου “ανέβηκε” για μία και μοναδική παράσταση από τους μαθητές του 1ου Γενικού Λυκείου Λιβαδειάς.

Με δάκρυα στα μάτια ο ηθοποιός αναφέρθηκε στο μεγάλο συναισθηματικό φορτίο που κουβαλά  από τις μεγάλες απουσίες των πρωταγωνιστών της παράστασης, υπονοώντας βεβαίως την αξέχαστη Τζένη Καρέζη.

 

Το στοιχείο εκείνο που τον γοήτευσε και το ανέδειξε εμφατικά, ήταν το γεγονός ότι οι νεαροί πρωταγωνιστές της παράστασης, όλοι τους μαθητές του 1ου Γενικού Λυκείου Λιβαδειάς, “ξέρανε τι λέγανε. Είχαν συνείδηση του περιεχομένου του υπαινικτικού Καμπανελλικού λόγου. Αυτό δεν είναι εύκολο Καθόλου” σημείωσε κατά τον χαιρετισμό του μετά τη λήξη της παράστασης ο Κώστας Καζάκος.

Ως ελάχιστη ανταπόδοση της πολύ τιμητικής παρουσίας του μεγάλου ηθοποιού στην παράσταση και την πόλη της Λιβαδειάς, ο συντονιστής και υπεύθυνος της θεατρικής ομάδας, Δημήτρης Καραμάνης, προσέφερε στον κ.Καζάκο έναν Τροφώνιο “με όλα τα μυστικά της γνώσης και της σκέψης, πολλά από αυτά μας αποκαλύψατε σήμερα” δήλωσε ο κ.Καραμάνης.

 

Ανάμεσα στους ξεχωριστούς θεατές της παράστασης ήταν και η υφυπουργός Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη, που ανταποκρίθηκε με πολύ χαρά στην πρόσκληση να γίνει αυτόπτης και αυτήκοος μάρτυς του “άθλου” που επιτέλεσαν οι νεαροί “καλλιτέχνες”… με τον Δημήτρη Καραμάνη να εκφράζει με τη σειρά του ένα μεγάλο ευχαριστώ προσφέροντας στην υφυπουργό ένα αγαλματίδιο της Έρκυνας αλλά και την ευχή, νέοι πολιτικοί όπως η κ.Ζαχαράκη, να ανοίγουν τις πύλες της εκπαίδευσης στην κοινωνία, ώστε να μπορεί να μετατραπεί σε παιδεία που θα συμπεριλαμβάνει την αισθητική αγωγή, που θα δώσει νόημα στη γεμάτη γνώση ζωή των παιδιών.

 

Από την παράσταση δεν θα μπορούσε να απουσιάζει ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Μάριος Σάκκος αλλά και ο Βουλευτής της ΝΔ στη Βοιωτίας Ανδρέας Κουτσούμπας που συνόδευε την υφυπουργό Παιδείας στο Ανοικτό Θέατρο Κρύας.

 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ & ΒΙΝΤΕΟ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΠΡΑΓΙΑΝΝΗΣ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ & ΒΙΝΤΕΟ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΠΡΑΓΙΑΝΝΗΣ

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

28 Μαρτίου 2024