Ενημέρωση “εκ του σύνεγγυς” για τις δομές προσφύγων στη Θήβα

Την Ανοιχτή Δομή Φιλοξενίας Προσφύγων Θήβας επισκέφθηκε χθες ο νέος Δήμαρχος Γιώργος Αναστασίου, προκειμένου να διαμορφώσει την πλέον αντικειμενική εικόνα για τις συνθήκες διαβίωσης προσφύγων και μεταναστών  αλλά και να ενημερωθεί από τους υπεύθυνους του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης, για τη λειτουργία και τις ελλείψεις της Δομής. Ο κ. Αναστασίου συναντήθηκε με το σύνολο των ΜΚΟ αλλά […]

25 Σεπτεμβρίου 2019

του/της Newsroom

Την Ανοιχτή Δομή Φιλοξενίας Προσφύγων Θήβας επισκέφθηκε χθες ο νέος Δήμαρχος Γιώργος Αναστασίου, προκειμένου να διαμορφώσει την πλέον αντικειμενική εικόνα για τις συνθήκες διαβίωσης προσφύγων και μεταναστών  αλλά και να ενημερωθεί από τους υπεύθυνους του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης, για τη λειτουργία και τις ελλείψεις της Δομής.

Ο κ. Αναστασίου συναντήθηκε με το σύνολο των ΜΚΟ αλλά και τους ανθρώπους που εργάζονται εκεί- μέσω κοινωφελών προγραμμάτων- και ενημερώθηκε σχετικά με τον αριθμό των διαβιούντων, τις παροχές, τον τρόπο εγγραφής προσφύγων και μεταναστών στη Δομή, τα προβλήματα και τις ανάγκες που υπάρχουν. Εστίασε δε τις ερωτήσεις του στο ζήτημα των εμβολιασμών των ενήλικων και κυρίως των ανήλικων προσφύγων και μεταναστών.

Όπως αποκάλυψε ο Δήμαρχος θα συμπυκνώσει τα συμπεράσματά του σε έγγραφη επιστολή του προς τον κ.Χρυσοχοϊδη, ζητώντας και μία προσωπική συνάντηση προκειμένου να διερευνηθούν οι αποτελεσματικότερες δυνατές λύσεις για τις υπάρχουσες δυσλειτουργίες.

Η συγκεκριμένη Δομή λειτούργησε στη Θήβα το 2017 με ευθύνη του τότε αρμόδιου Υπουργείου, ενώ, ο Δήμος είχε συμβάλει στην εύρεση χώρου, με την προϋπόθεση όμως ότι αυτή θα είναι προσωρινή και ότι θα λειτουργεί υπό συγκεκριμένες συνθήκες, εξυπηρετώντας συγκεκριμένο αριθμό προσφύγων.

“Προκειμένου, λοιπόν, να εξασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία της Δομής και να βελτιωθούν οι συνθήκες διαβίωσης για τους διαμένοντες, στο πλαίσιο και της προστασίας της υγείας και της φιλήσυχης ζωής των Θηβαίων, όπως διαβεβαιώνει με ανακοίνωσή του ο Δήμος, θα παρακολουθεί και θα ενημερώνεται συνεχώς για τη λειτουργία της Δομής και αν απαιτείται, θα παρεμβαίνει, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

24 Απριλίου 2024