Επαφές “Ευρωπαϊκού τύπου” Σαρακιώτη με Μεϊμαράκη, Χαρακόπουλο και Σχοινά

Έναν ευρύτατο κύκλο επαφών και συναντήσεων με στελέχη της ΝΔ και του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος και όχι μόνον, πραγματοποίησε στις Βρυξέλλες ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στο νομό Φθιώτιδας, Γιάννης Σαρακιώτης. Αφορμή της επίσκεψης του Βουλευτή στην έδρα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ήταν η εκπροσώπηση της χώρας μας στις εργασίες της «4ης Συνάντησης Ομιλητών από Κοινοβούλια Χωρών […]

27 Σεπτεμβρίου 2019

του/της Newsroom

Έναν ευρύτατο κύκλο επαφών και συναντήσεων με στελέχη της ΝΔ και του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος και όχι μόνον, πραγματοποίησε στις Βρυξέλλες ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στο νομό Φθιώτιδας, Γιάννης Σαρακιώτης.

Αφορμή της επίσκεψης του Βουλευτή στην έδρα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ήταν η εκπροσώπηση της χώρας μας στις εργασίες της «4ης Συνάντησης Ομιλητών από Κοινοβούλια Χωρών της Ευρασίας», όπου συμμετείχαν εκπρόσωποι διεθνών οργανισμών και χωρών με θέμα τη διακρατική συνεργασία και την ανάπτυξη του διαλόγου σε ευρασιατικό επίπεδο.

Όπως τόνισε στην ομιλία, που παρέθεσε ο κ. Σαρακιώτης:
«Η Ευρασία με όρους πολιτικούς έχει να παρουσιάσει μεγάλη δυναμική στο πεδίο της περιφερειακής και διεθνούς πολιτικής. Η μακροχρόνια παράδοση της στην ειρηνική συνύπαρξη και συνεργασία των λαών μπορεί να αποτελέσει την κινητήριο δύναμη για μια ενισχυμένη δραστηριοποίηση για την εδραίωση και την προώθηση των αρχών και των αξιών της δημοκρατίας, των δικαιωμάτων του ανθρώπου, του κοινοβουλευτισμού, της προστασίας του περιβάλλοντος και την ειρηνική διευθέτηση των διεθνών διαφορών και την επίλυση των σύγχρονων προβλημάτων».


Εν συνεχεία, ο Βουλευτής Φθιώτιδας μετέβη στις Βρυξέλλες για την «Α΄ Κοινή Συνεδρίαση της ομάδας συνεργασίας της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης της Ορθοδοξίας και του Διεθνούς Δικτύου Καθολικών Νομοθετών (ICLN)»… όπου επέλεξε να φωτογραφηθεί παρουσία του κ.Παπαδημούλη και με τον εκπρόσωπο της ΝΔ στη Συνέλευση, Βουλευτή Μάξιμο Χαρακόπουλο.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε μετά το πέρας της κοινής συνεδρίασης, στο γραφείο του Αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κ. Δημήτρη Παπαδημούλη, παρουσία και άλλων πολιτικών στελεχών.

Ακολούθως, ο Βουλευτής Φθιώτιδας συνάντησε τον Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτη Σχοινά, τον οποίο συνεχάρη για την πρόσφατη ανάληψη των νέων καθηκόντων του. Όπως ανέφερε ο κ. Σαρακιώτης: «Ο κ. Σχοινάς είναι άνθρωπος με διαφορετική πολιτική καταγωγή, αλλά και εξ’ αρχής διακριτή στάση σε ορισμένα θέματα εθνικής σημασίας».

Τέλος, συμμετείχε και στη συνάντηση με τον Αντιπρόεδρο της κοινοβουλευτικής ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο κ. Ευάγγελο Μεϊμαράκη, με τον οποίο υπήρξε μια ειλικρινή συνομιλία για τις δυνατότητες κοινής δράσης των Ελλήνων Ευρωβουλευτών και αξιωματούχων στις Βρυξέλλες.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

28 Μαρτίου 2024