,

Η Φανή Παπαθωμά πιο ανατρεπτική από ποτέ Θέτει όλα τα θέματα… “επί τάπητος” (video & φωτό)

Τη θητεία της Φανής Παπαθωμά, στο «τιμόνι» της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας, ανανέωσε ο νέος Περιφερειάρχης Στερεάς, Φάνης Σπανός, και για την τρέχουσα αυτοδιοικητική περίοδο. Μία απόφαση την οποία η ίδια έσπευσε να αναγάγει σε «Συμβόλαιο Τιμής» για τη μέχρι τώρα προσφορά της στην Αυτοδιοίκηση και τον τόπο της… αφήνοντας κάποιους άλλους ενεούς και κάποιους άλλους […]

9 Σεπτεμβρίου 2019

του/της Newsroom

Τη θητεία της Φανής Παπαθωμά, στο «τιμόνι» της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας, ανανέωσε ο νέος Περιφερειάρχης Στερεάς, Φάνης Σπανός, και για την τρέχουσα αυτοδιοικητική περίοδο. Μία απόφαση την οποία η ίδια έσπευσε να αναγάγει σε «Συμβόλαιο Τιμής» για τη μέχρι τώρα προσφορά της στην Αυτοδιοίκηση και τον τόπο της… αφήνοντας κάποιους άλλους ενεούς και κάποιους άλλους αισιόδοξους για τη συνέχιση των μεγάλων τομών που έχει ξεκινήσει να επιφέρει με καίριες παρεμβάσεις της στο Νομό Βοιωτίας.

Η Φανή Παπαθωμά ξέρει να αναγνωρίζει την «ήρα» του φαίνεσθαι από το «σιτάρι» της ωμής πραγματικότητας. Έχασε την πρωτιά στη «μάχη του σταυρού» των τελευταίων Περιφερειακών Εκλογών… Από αυτή τη μάχη όμως βγήκε πιο δυνατή κι εξηγεί γιατί.

Δηλώνει απόλυτα εξοικειωμένη τόσο με τον ρομαντισμό, όσο και με τη γενναιότητα. Χρησιμοποιεί τις λέξεις ως σημεία αναφοράς, δεν επιδιώκει να εντυπωσιάσει με λογοπαίγνια….

Τη ρωτώ πόσο ουσιαστικά θα μιλήσουμε. Αν είναι διατεθειμένη να πούμε αλήθειες.

Και σε αυτό ακριβώς το σημείο, μου θυμίζει ένα στίχο του αγαπημένου ερμηνευτή με τη βαθιά ερωτική φωνή, Λέοναρντ Κοέν… αφού μου ζητά να κάτσουμε πιο αναπαυτικά κάπου, μέχρι να «στηθούν» οι κάμερες.

«Που να καθίσουμε; Βρισκόμαστε στο ρετιρέ του Διοικητηρίου» την ρωτάω. «Όπου να ‘ναι… στο πάτωμα! Να εδώ!» με προκαλεί και κάθεται ευθύς αμέσως οκλαδόν.

«Έχω πάρει διαζύγιο με την υποκρισία της εικόνας» μου εκμυστηρεύεται και είναι κάτι στο οποίο μπορώ να συνομολογήσω χωρίς δεύτερη σκέψη.

«Μπορείς να με ρωτήσεις ό,τι θέλεις έχω ξεκάθαρα αποτιμήσει μέσα μου την αξία της αυθεντικότητας» μου λέει καθώς με κοιτάει με αφοπλιστική ευθύτητα στα μάτια. «Οι λέξεις είναι εργαλεία για να πεις αλήθειες. Αλίμονο αν προσπαθήσω να χειραγωγήσω όσους συνομιλώ με αυτές, πόσο μάλλον εσένα. Δεν φοβάμαι να είναι ο εαυτός μου. Θα σου πω τα δεδομένα και θα πάω παρακάτω.

Ο λατρεμένος Λέοναρντ Κοέν είχε πει, “Ποτέ μην προσπαθήσεις να υψωθείς από το πάτωμα, όταν μιλάς για πέταγμα”. Μην προσπαθήσεις καν. Το μόνο που θα καταφέρεις είναι να φέρεις τον εαυτό σου αντιμέτωπο με τη χλεύη εκείνων που έχουν νιώσει την αλήθεια σου, συναναστρεφόμενοι μαζί σου».

Ολόκληρη η συνέντευξη της Αντιπεριφερειάρχη Βοιωτίας Φανής Παπαθωμά

 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ & ΒΙΝΤΕΟ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΠΡΑΓΙΑΝΝΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

28 Μαρτίου 2024