Προσπάθειες για δημιουργία ακτοπλοϊκής γραμμής σύνδεσης του Αιγίου και του Άγιο Νικόλαο

Τις προοπτικές για επαναλειτουργία της ακτοπλοϊκής γραμμής Αιγίου – Αγίου Νικολάου Δωρίδας αλλά και άλλα θέματα κοινού ενδιαφέροντος συζήτησαν οι Δήμαρχοι του  Αιγίου Δημήτρης Καλογερόπουλος και της Δωρίδας Γιώργος Καπεντζώνης σε συνάντηση που είχαν χθες στο Δημαρχείο Αιγίου. Ακόμα συζητήθηκε σε πολύ καλό κλίμα η συνεργασία των δύο Δήμων και έγινε ανταλλαγή απόψεων σε πολλά θέματα κοινού ενδιαφέροντος. Κυρίαρχο […]

20 Σεπτεμβρίου 2019

του/της Newsroom

Τις προοπτικές για επαναλειτουργία της ακτοπλοϊκής γραμμής Αιγίου – Αγίου Νικολάου Δωρίδας αλλά και άλλα θέματα κοινού ενδιαφέροντος συζήτησαν οι Δήμαρχοι του  Αιγίου Δημήτρης Καλογερόπουλος και της Δωρίδας Γιώργος Καπεντζώνης σε συνάντηση που είχαν χθες στο Δημαρχείο Αιγίου.

Ακόμα συζητήθηκε σε πολύ καλό κλίμα η συνεργασία των δύο Δήμων και έγινε ανταλλαγή απόψεων σε πολλά θέματα κοινού ενδιαφέροντος.

Κυρίαρχο θέμα στη συζήτηση, αποτέλεσε η κοινή βούληση των μερών, για δημιουργία ακτοπλοϊκής γραμμής σύνδεσης της πόλης του Αιγίου με τον Άγιο Νικόλαο , ώστε να λειτουργήσει ως «γέφυρα» των δύο κοινωνιών.

Οι δύο δημοτικές αρχές είναι βέβαιες, ότι η σύνδεση αυτή θα επεκταθεί περαιτέρω και θα αποτελέσει την βάση και τον άξονα για την ανάδειξη όλων των σημείων αρχαιολογικού, ιστορικού, περιβαλλοντικού, θρησκευτικού και πολιτιστικού ενδιαφέροντος, που θα οδηγήσει μεταξύ άλλων και στην τουριστική ανάπτυξη των δύο περιοχών.

 

Όπως διαπιστώθηκε από τις δύο πλευρές για την επιτυχία του εγχειρήματος, απαιτείται η συνεργασία και συμμετοχή, των παραγωγικών δυνάμεων, των επιχειρήσεων, των πολιτιστικών συλλόγων και άλλων φορέων των δύο περιοχών, με τους οποίους θα αναπτυχθεί άμεσα διάλογος.

Οι δύο Δήμαρχοι συμφώνησαν να διερευνήσουν το πλαίσιο υλοποίησης του δύσκολου εγχειρήματος και καθόρισαν νέα συνάντηση την επόμενη εβδομάδα στην έδρα του Δήμου Δωρίδος.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

29 Μαρτίου 2024