Σεμινάρια φωτογραφίας διοργανώνει η Βιβλιοθήκη Λιβαδειάς

Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Λιβαδειάς, και ο σύλλογος Φίλοι της Βιβλιοθήκης ανακοινώνουν τη διοργάνωση 32 Βιωματικών σεμιναρίων για την περίοδο 2019-2020. Tα μαθήματα χωρίζονται σε κύκλους. Ο πρώτος αφορά  24 δίωρες συναντήσεις με τίτλο «Εισαγωγή στη Φωτογραφία» με εισηγητή τον κ. Δαμιανό Μωραΐτη. Ο κύκλος περιλαμβάνει τρεις θεματικές ενότητες: − Τεχνική λήψης της φωτογραφίας (ώρες […]

25 Σεπτεμβρίου 2019

του/της Newsroom

Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Λιβαδειάς, και ο σύλλογος Φίλοι της Βιβλιοθήκης ανακοινώνουν τη διοργάνωση 32 Βιωματικών σεμιναρίων για την περίοδο 2019-2020.

Tα μαθήματα χωρίζονται σε κύκλους. Ο πρώτος αφορά  24 δίωρες συναντήσεις με τίτλο «Εισαγωγή στη Φωτογραφία» με εισηγητή τον κ. Δαμιανό Μωραΐτη. Ο κύκλος περιλαμβάνει τρεις θεματικές ενότητες:

− Τεχνική λήψης της φωτογραφίας (ώρες 6).

− Αισθητική της Φωτογραφίας (ώρες 8).

− Ιστορία της Φωτογραφικής τέχνης (ώρες 34).

Σε κάθε μάθημα υπάρχουν υποχρεωτικές ασκήσεις, γίνεται παρουσίαση και μελέτη του έργου σημαντικών φωτογράφων, εξάσκηση σε πραγματικό χρόνο 1 φορά το μήνα, με εξόδους και ομαδικές εκδρομές για φωτογράφηση.

 

Ο δεύτερος κύκλος, αφορά σε μηνιαίες τρίωρες συναντήσεις, με καλεσμένους γνωστούς και σημαντικούς Έλληνες Φωτογράφους και θεωρητικούς της Φωτογραφίας.

Η πρώτη συνάντηση στις 2 Οκτωβρίου 6 – 9 μμ είναι δωρεάν και ανοιχτή προς όλους, και έχει θέμα:

α) Το «Γιατί Φωτογραφίζουμε» καθορίζει απόλυτα το «Τι, και το πώς Φωτογραφίζουμε».

β) Αναλυτική παρουσίαση των μαθημάτων

γ) Η Τεχνική λήψης της φωτογραφίας: μάθημα 1ο − Φωτογραφικές μηχανές

 

Συνολική διάρκεια σεμιναρίων: 72 ώρες. Κόστος συμμετοχής: 50 €.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

28 Μαρτίου 2024