Τουρκικές παραβιάσεις -το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας διαψεύδει την πτήση του Ακάρ στο Αιγαίο

Μετά την εκπαιδευτική πτήση που έκανε πάνω από το Αιγαίο ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ, ο οποίος σύμφωνα με την Χουριέτ έδωσε το «παρών» στην τελετή έναρξης νέας εκπαιδευτικής χρονιάς των πιλότων στη Σμύρνη,ο επικεφαλής του τουρκικού στρατού στην ομιλία του έστειλε πολλαπλά μηνύματα για τις εξελίξεις στο Αιγαίο, στην ανατολική Μεσόγειο και στην Κύπρο. […]

3 Σεπτεμβρίου 2019

του/της Newsroom

Μετά την εκπαιδευτική πτήση που έκανε πάνω από το Αιγαίο ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ, ο οποίος σύμφωνα με την Χουριέτ έδωσε το «παρών» στην τελετή έναρξης νέας εκπαιδευτικής χρονιάς των πιλότων στη Σμύρνη,ο επικεφαλής του τουρκικού στρατού στην ομιλία του έστειλε πολλαπλά μηνύματα για τις εξελίξεις στο Αιγαίο, στην ανατολική Μεσόγειο και στην Κύπρο.

Ο Χουλουσί Ακάρ, πάντως, κατά τη διάρκεια ομιλίας του συνέχισε την ακραία ρητορική του για τη στάση της Τουρκίας στην κυπριακή ΑΟΖ.

«Είμαστε υπέρ της επίλυσης των προβλημάτων, σύμφωνα με το διεθνές Δίκαιο, διμερών συμφωνιών και φιλικών σχέσεων. Αυτό, όμως, δεν πρέπει να θεωρηθεί ως αδυναμία ή ως παραχώρηση. Δεν θα επιτρέψουμε οποιοδήποτε τετελεσμένο. Δεν θα αφήσουμε τον σφετερισμό των δικαιωμάτων της Τουρκίας και των Τουρκοκυπρίων», ανέφερε μεταξύ άλλων ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας.

Το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας επισημαίνει ότι δεν παραβιάστηκε ποτέ ο εθνικός εναέριος χώρος. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι το Αιγαίο επιτηρείται σε 24ωρη βάση από τα ελληνικά μαχητικά.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

24 Απριλίου 2024
24 Απριλίου 2024
24 Απριλίου 2024