“ΤΡΑΓΙΚΟ”: Χωρίς υποτυπώδη πυροπροστασία τα σχολεία του Δήμου Λεβαδέων

Μόνον 6 παιδικοί σταθμοι στην καλλικρατική επικράτεια του Δήμου Λεβαδέων διαθέτουν πιστοποιητικό πυροπροστασίας, από τις 49 συνολικά σχολικές μονάδες που είτε δεν διαθέτουν καθόλου, είτε -σε ελάχιστες περιπτώσεις- διαθέτουν ελλειπή φάκελο. Αυτό προέκυψε από τα επίσημα στοιχεία που παρουσίασε στην εισηγησή του κατά το σημερινό δημοτικό συμβούλιο για ένταξη του Δήμου στον ΦΙΛΟΔΗΜΟ ΙΙ και την εκπόνηση […]

30 Σεπτεμβρίου 2019

του/της Newsroom

Μόνον 6 παιδικοί σταθμοι στην καλλικρατική επικράτεια του Δήμου Λεβαδέων διαθέτουν πιστοποιητικό πυροπροστασίας, από τις 49 συνολικά σχολικές μονάδες που είτε δεν διαθέτουν καθόλου, είτε -σε ελάχιστες περιπτώσεις- διαθέτουν ελλειπή φάκελο.

Αυτό προέκυψε από τα επίσημα στοιχεία που παρουσίασε στην εισηγησή του κατά το σημερινό δημοτικό συμβούλιο για ένταξη του Δήμου στον ΦΙΛΟΔΗΜΟ ΙΙ και την εκπόνηση σχετικής μελέτης πυροπροστασίας, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων & Πολεοδομικού Σχεδιασμού Λιβαδειάς, Γιάννης Αποστόλου.

Το πρόγραμμα αφορά το κόστος εκπόνησης μελέτης και την εξασφάλιση την υλικοτεχνικής υποδομής είναι συνολικού προϋπολογισμού 209 χιλ ευρώ, με το προβλεπόμενο κόστος της μελέτης να προσδιορίζεται στις 80 χιλ ευρώ.

Από τις τοποθετήσεις των επικεφαλής των παρατάξεων ξεχώρισε αυτή του Νώντα Κοτσικώνα, ο οποίος τοποθετήθηκε επί της βάσης του… προφανούς και αυτονόητου.

“Προφανώς και κανείς δεν μπορεί να διαφωνίσει” ξεκίνησε την εισήγησή του ο κ.Κοτσικώνας “ότι είναι αυτονόητη η ανάγκη ύπαρξης μέτρων πυροπροστασίας στα σχολεία. Το τραγικό της υπόθεσης είναι ότι δεν διαθέτουν τα απαραίτητα μέτρα. Οπότε, είμαστε υποχρεωμένοι κατά την άποψή μου, όχι μόνο να τα φτιάξουμε αλλά και να πιέζουμε την Πολιτεία… προς αυτή την κατεύθυνση. Όχι μόνο για μέτρα πυροπροστασίας αλλά και για μέτρα αντισεισμικής θωρακισης που είναι ιδιαίτερα σοβαρό ζήτημα κι ελπίζω να μην γίνει και επίκαιρο.

Θέματα ασφάλειας ειναι ιδιαίτερα κρίσιμα ζητήματα και θα πρέπει να τα έχουμε μόνιμα στον προσανατολισμό μας. Δυστυχώς καμία δημοτική αρχή δεν το είχε, παροτι συνεχώς το θέταμε” δήλωσε ο κ.Κοτσικώνας καταλήγοντας,

“Πάντως, κάποιος σοβαρός, αντισεισμικος έλεγχος και πολύ περισσότερο παρέμβαση για την αντισεισμική θωράκιση των σχολικών μας μονάδων, ποτέ δεν έχει γίνει. Έχει γίνει μόνο μακροσκοπικός έλεγχος… οι έμπειροι μεν, αλλά μόνο με το “μάτι” δυστυχώς υπάλληλοι μας, δεν μπορούν να μας δώσουν ένα εξασφαλισμένο αποτέλεσμα, ως προς τη “διάγνωση” των πραγματικών προβλημάτων που υπάρχουν, αν και όπου υπάρχουν.

Κατά συνέπεια, είναι αυτονόητο ότι συμφωνούμε να υποβάλλουμε αίτηση ένταξης στο σχετικό πρόγραμμα Χρηματοδότησης του ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ”

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

24 Απριλίου 2024