,

Χρυσό για την Ελλάδα στο Ευρωπαϊκό Στρατιωτικό Πρωτάθλημα Τοξοβολίας στη Λαμία

Ιδιαίτερα επιτυχημένες ήταν οι εμφανίσεις των αθλητών της Ελλάδας στο 1ο Ευρωπαϊκό Στρατιωτικό Πρωτάθλημα Τοξοβολίας που διεξήχθη στη Λαμία . Η Ελλάδα κατέκτησε το χρυσό στο ομαδικό του σύνθετου τόξου ανδρών με τους Ιωάννη Λεκάτη, Ανδρέα Κουκουζέλη, Χρήστο Σπαταλά και προπονητή τον Αλέξανδρο Παμβουξόγλου, επικρατώντας στον τελικό της Ρωσίας. Επίσης στο ομαδικό, η Ελλάδα κατέκτησε […]

2 Σεπτεμβρίου 2019

του/της Newsroom

Ιδιαίτερα επιτυχημένες ήταν οι εμφανίσεις των αθλητών της Ελλάδας στο 1ο Ευρωπαϊκό Στρατιωτικό Πρωτάθλημα Τοξοβολίας που διεξήχθη στη Λαμία .

Η Ελλάδα κατέκτησε το χρυσό στο ομαδικό του σύνθετου τόξου ανδρών με τους Ιωάννη Λεκάτη, Ανδρέα Κουκουζέλη, Χρήστο Σπαταλά και προπονητή τον Αλέξανδρο Παμβουξόγλου, επικρατώντας στον τελικό της Ρωσίας. Επίσης στο ομαδικό, η Ελλάδα κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο Ολυμπιακό Τόξο ανδρών και γυναικών.

Σε ατομικό επίπεδο, τα δύο χάλκινα της Ελλάδας ήρθαν από την Ευαγγελία Ψάρρα στο Ολυμπιακό Τόξο γυναικών και από τον Ανδρέα Κουκουζέλη στο Σύνθετο Τόξο ανδρών.

Παράλληλα με το 1ο Ευρωπαϊκό Στρατιωτικό Πρωτάθλημα Τοξοβολίας CISM γίνεται και ο διακρατικός αγώνας Ελλάδα – Κύπρου με τη χώρα μας να κατακτά την πρώτη θέση στο ομαδικό, τόσο στους άνδρες, όσο και τους εφήβους.

Το 1ο Ευρωπαϊκό Στρατιωτικό Πρωτάθλημα Τοξοβολίας CISM αποτελεί συνδιοργάνωση του ΑΣΑΕΔ, της Ελληνικής Ομοσπονδίας Τοξοβολίας και του Δήμου Λαμιέων και διεξάγεται στο πλαίσιο των «Θερμοπυλείων 2019», ενώ αποτελεί και Test Event για το Παγκόσμιο Στρατιωτικό Πρωτάθλημα Τοξοβολίας που θα γίνει στο ίδιο μέρος το 2020, στο πλαίσιο του εορτασμού των 2500 χρόνων από την μάχη των Θερμοπυλών.

Το Σάββατο πραγματοποιήθηκαν οι τελικοί στο ατομικό και ο αγώνας επίδειξης μικτών κρατών και η Τελετή Απονομών στο μνημείο του Λεωνίδα στις Θερμοπύλες.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

28 Μαρτίου 2024