Στο προεδρείο της Προανακριτικής για Παπαγγελόπουλο ο Ιωάννης Μπούγας

Αύριο το απόγευμα αρχίζει τις εργασίες της η Προανακριτική Επιτροπή η οποία θα διερευνήσει τυχόν ευθύνες του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δ. Παπαγγελόπουλο ως προς την υπόθεση Novartis. Σήμερα η Προανακριτική συνεδρίασε για εκλογή προεδρείου και εξέλεξε βουλευτές της ΝΔ ως εξής: πρόεδρος ο Ιωάννης Μπούγας, αντιπρόεδρος ο Β. Υψηλάντης και γραμματέας η Ζωή Ράπτη. […]

16 Οκτωβρίου 2019

του/της Ανδρέας Κούκουρας

Αύριο το απόγευμα αρχίζει τις εργασίες της η Προανακριτική Επιτροπή η οποία θα διερευνήσει τυχόν ευθύνες του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δ. Παπαγγελόπουλο ως προς την υπόθεση Novartis.

Σήμερα η Προανακριτική συνεδρίασε για εκλογή προεδρείου και εξέλεξε βουλευτές της ΝΔ ως εξής: πρόεδρος ο Ιωάννης Μπούγας, αντιπρόεδρος ο Β. Υψηλάντης και γραμματέας η Ζωή Ράπτη.

Η Προανακριτική έχει 26 μέλη, αλλά μετά την αποχώρηση από τις εργασίες της του ΜέΡΑ25, συνεχίζουν 25.

Αύριο στην ουσιαστική πρώτη συνεδρίαση θα υπάρξει συζήτηση εντός της Προανακριτικής ως προς τον προγραμματισμό εργασιών και την κλήτευση μαρτύρων.

Υπενθυμίζεται ότι εκκρεμεί η απόφαση του Αρείου Πάγου ως προς το εάν η Προανακριτική θα μπορεί να καλέσει τους δύο εναπομείναντες προστατευόμενους μάρτυρες, στις καταθέσεις των οποίων είχε βασιστεί η σύσταση προανακριτικής από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με 10 φερόμενους ως “κατηγορούμενους”, μεταξύ των οποίων τους δύο πρώην πρωθυπουργούς Αντώνη Σαμαρά και Παναγιώτη Πικραμμένο, τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα, τον Ευάγγελο Βενιζέλο, τον Ανδρέα Λοβέρδο και άλλους.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

22 Μαρτίου 2023