Ανοιχτή σύσκεψη αγροτών και κτηνοτρόφων Φθιώτιδας στη Ανθήλη Λαμίας

Ανοιχτή Σύσκεψη αγροτών και κτηνοτρόφων Φθιώτιδας στη Ανθήλη Λαμίας την Παρασκευή 15 Νοέμβρη στις 6 το απόγευμα Περιφερειακή Σύσκεψη Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Φθιώτιδας Πραγματοποιήθηκε η συνεδρίαση του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Φθιώτιδας με βασικά ζητήματα την κατάσταση του αγροτικού κινήματος στο Νομό μας και πανελλαδικά, τα ιδιαίτερα οξυμένα προβλήματα που βιώνουμε οι μικρομεσαίοι παραγωγοί, καθώς και […]

6 Νοεμβρίου 2019

του/της Newsroom

Ανοιχτή Σύσκεψη αγροτών και κτηνοτρόφων Φθιώτιδας στη Ανθήλη Λαμίας

την Παρασκευή 15 Νοέμβρη στις 6 το απόγευμα

Περιφερειακή Σύσκεψη Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Φθιώτιδας

Πραγματοποιήθηκε η συνεδρίαση του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Φθιώτιδας με βασικά ζητήματα την κατάσταση του αγροτικού κινήματος στο Νομό μας και πανελλαδικά, τα ιδιαίτερα οξυμένα προβλήματα που βιώνουμε οι μικρομεσαίοι παραγωγοί, καθώς και το πώς μέσα από την οργάνωση αγωνιστικών κινητοποιήσεων θα διεκδικήσουμε λύσεις για τα προβλήματα αυτά.

Συνάδελφοι η νέα κυβέρνηση φρόντισε πολύ σύντομα να διαψεύσει τις όποιες προσδοκίες και αυταπάτες υπήρχαν, σε σημαντικό κομμάτι βιοπαλαιστών αγροτών και κτηνοτρόφων, ότι μετά την έλευση της τα πράγματα θα βελτιωθούν.

Οι όποιες εξαγγελίες για μείωση των φορολογικών συντελεστών, για μείωση του φόρου στο αγροτικό πετρέλαιο και στις ασφαλιστικές εισφορές αποδείχτηκαν κοροϊδία.

Το κόστος παραγωγής συνεχώς αυξάνεται και οι τιμές στα βασικά προϊόντα μειώνονται ,όπως τώρα στο βαμβάκι ,στις ελιές και το λάδι, στο γάλα , στο μέλι κλπ .

Οι μεγαλέμποροι, οι βιομήχανοι, οι μεσίτες, κάνουν πάρτι με τον δικό μας ιδρώτα, μας παίρνουν τα προϊόντα με ανοιχτές τιμές, μας πληρώνουν όποτε τους βολεύει και μας γονατίζουν με τη συμβολαιακη καλλιέργεια.

Συνάδελφοι , μπροστά σε αυτή την κατάσταση πρώτιστο καθήκον αποτελεί η ανασυγκρότηση του αγροτικού κινήματος, η ισχυροποίηση, η μαζικοποίηση των αγροτικών συλλόγων, η δημιουργία νέων συλλόγων όπου δεν υπάρχουν, η ισχυροποίηση της Ομοσπονδίας. Δεν νοείται σε αυτή τη δύσκολη κατάσταση συνάδελφοι μας να είναι εκτός αγροτικών συλλόγων.

Η οργάνωση και η διεκδίκηση είναι τα μόνα όπλα που έχουμε για να μπορέσουμε να ζήσουμε ανθρώπινα τον 21ο αιώνα εμείς και οι επόμενοι που έρχονται.

Σαν πρώτο βήμα καλούμε όλους τους συναδέλφους αγρότες και κτηνοτρόφους, τους αγροτικούς και κτηνοτροφικούς συλλόγους της περιοχής σε ανοιχτή σύσκεψη με στόχο την καλύτερη καταγραφή των προβλημάτων, και την οργάνωση της δράσης μας για το επόμενο διάστημα, την Παρασκευή 15 Νοέμβρη στις 6 το απόγευμα στο κοινοτικό κατάστημα Ανθηλης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

28 Μαρτίου 2024