Ερώτηση στη Βουλή για την σοβαρή έλλειψη καθηγητών στη Φωκίδα

Ερώτηση με θέμα την πλήρωση των κενών των σχολείων της περιοχής Β/θμιας Εκπαίδευσης Φωκίδας με μόνιμο προσωπικό κατέθεσαν οι Βουλευτές του ΚΚΕ Γιώργος Μαρίνος και Γιάννης Δελής. Δύο μήνες μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς η απουσία μόνιμου εκπαιδευτικού προσωπικού διαμορφώνει μια ιδιαίτερα αρνητική κατάσταση για τα σχολεία και τους μαθητές της Β/θμιας Εκπαίδευσης Φωκίδας. Τα κενά […]

22 Νοεμβρίου 2019

του/της Newsroom

Ερώτηση με θέμα την πλήρωση των κενών των σχολείων της περιοχής Β/θμιας Εκπαίδευσης Φωκίδας με μόνιμο προσωπικό κατέθεσαν οι Βουλευτές του ΚΚΕ Γιώργος Μαρίνος και Γιάννης Δελής.

Δύο μήνες μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς η απουσία μόνιμου εκπαιδευτικού προσωπικού διαμορφώνει μια ιδιαίτερα αρνητική κατάσταση για τα σχολεία και τους μαθητές της Β/θμιας Εκπαίδευσης Φωκίδας. Τα κενά των εκπαιδευτικών παραμένουν πολλά (τουλάχιστον 15) και οι ώρες που έχουν ήδη χαθεί σε βάρος της μόρφωσης των παιδιών των λαϊκών οικογενειών, είναι εκατοντάδες.

Προφανώς η «κανονικότητα» που επικαλείται η κυβέρνηση δεν αφορά στην εκπαίδευση των παιδιών, ούτε καν αυτών που θα εξεταστούν πανελλαδικώς σε μαθήματα που δε διδάσκονται.

Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα του Γυμνασίου Λιδορικίου, οι μαθητές του οποίου είναι ανάστατοι για τις εκατοντάδες έως σήμερα χαμένες ώρες και έχουν στείλει επιστολή προς όλους τους αρμόδιους, μεταξύ αυτών και στην Υπουργό. Στο εν λόγω σχολείο απουσιάζουν πλήρως Μαθηματικός και Φυσικός, ενώ Φυσικός λείπει και από το Λύκειο Λιδορικίου με αποτέλεσμα να μη διδάσκεται καν το αντίστοιχο μάθημα κατεύθυνσης.

Επίσης, στο Γυμνάσιο με Λυκειακές τάξεις της Δεσφίνας απουσιάζει Βιολόγος, ενώ και εκεί δε διδάσκεται η Βιολογία κατεύθυνσης. Στο μοναδικό ΕΠΑΛ του νομού απουσιάζουν καθηγητές ειδικότητας, όπως ο Μηχανολόγος. Στο Μουσικό Σχολείο λείπουν τουλάχιστον 6 καθηγητές μουσικών οργάνων.

Με βάση τα παραπάνω ερωτάται η κ. Υπουργός, σε ποιες άμεσες ενέργειες θα προβεί η κυβέρνηση, ώστε να καλυφθούν όλα τα κενά των σχολείων της περιοχής Β/θμιας Εκπαίδευσης Φωκίδας, με μόνιμο προσωπικό ώστε να μη χαθούν άλλες διδακτικές ώρες και ιδιαίτερα οι μαθητές της Γ’ Λυκείου να διδαχτούν άμεσα τα πανελλαδικός εξεταζόμενα μαθήματα.

Οι Βουλευτές

Μαρίνος Γιώργος

Δελής Γιάννης

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

24 Μαρτίου 2023