Ξεκίνησε την λειτουργία του το Πάρκου Κυκλοφοριακής Αγωγής στην Χαλκίδα

Μετά τις απαραίτητες εργασίες βελτίωσης του χώρου, των υποδομών και συντήρησης του εξοπλισμού, ξεκινά η λειτουργία του Πάρκου Κυκλοφοριακής Αγωγής του ΔΟΑΠΠΕΧ. Εφέτος το πάρκο λειτουργεί για 6η σχολική περίοδο, που το καθιστά πρωτοπόρο πανελλαδικά. Μέχρι σήμερα το έχουν επισκεφθεί πάνω από 12500 μαθητές, επιπλέον των παιδιών των νηπιαγωγείων, καθώς και παιδιών από όμορους Δήμους,, […]

19 Νοεμβρίου 2019

του/της Newsroom

Μετά τις απαραίτητες εργασίες βελτίωσης του χώρου, των υποδομών και συντήρησης του εξοπλισμού, ξεκινά η λειτουργία του Πάρκου Κυκλοφοριακής Αγωγής του ΔΟΑΠΠΕΧ.

Εφέτος το πάρκο λειτουργεί για 6η σχολική περίοδο, που το καθιστά πρωτοπόρο πανελλαδικά. Μέχρι σήμερα το έχουν επισκεφθεί πάνω από 12500 μαθητές, επιπλέον των παιδιών των νηπιαγωγείων, καθώς και παιδιών από όμορους Δήμους,, εφόσον το πρόγραμμα το επιτρέπει.

Σκοπός μας και για εφέτος, είναι η εξυπηρέτηση όσο το δυνατόν περισσοτέρων σχολείων, τόσο από τη Χαλκίδα, όσο και από την ευρύτερη περιοχή του Ν. Εύβοιας.

ΑΓΙΑΣΜΟΣ Π.Κ.Α.

Τέλος, σας γνωρίζουμε ότι η τελετή του Αγιασμού, θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2019 και ώρα 11:00 το πρωί.

Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ …

Το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής λειτουργεί με έμπειρο εκπαιδευτή και άρτια εξοπλισμένο (σήματα, ηλεκτρικά αυτοκινητάκια, ποδήλατα), σε ένα πανέμορφο φυσικό περιβάλλον στο Πάρκο Λαού (έναντι του Κολυμβητηρίου).

Στόχος της λειτουργίας του ΠΚΑ είναι η ενημέρωση των παιδιών για τους κινδύνους χρήσης του οδικού δικτύου και της εκπαίδευσής τους στους κανόνες οδικής συμπεριφοράς ως πεζοί, ποδηλάτες, οδηγοί, συμβάλλοντας στην οδική παιδεία και την πρόληψη τροχαίων ατυχημάτων.

Το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής, δεν είναι παιδότοπος. Αποτελεί μια ολοκληρωμένη πρότυπη εκπαιδευτική μονάδα, όπου τα παιδιά συμμετέχουν σε εκπαιδευτικές δραστηριότητες μέσα από τις οποίες αντιλαμβάνονται τη σημαντικότητα της κυκλοφοριακής αγωγής.

Τα παιδιά έχουν τη δυνατότητα να εκπαιδευτούν στους κανόνες οδικής συμπεριφοράς και ασφάλειας, βιωματικά – με πρακτική άσκηση, κι όχι μόνο θεωρητικά.

Οι γνώσεις που αποκτά το παιδί, ως πεζός, ποδηλάτης και μελλοντικός οδηγός αποτελούν επένδυση για ένα ασφαλές μέλλον, χωρίς ατυχήματα και με παιδεία στην οδήγηση.

Ο ενθουσιασμός που υπάρχει όλα αυτά τα χρόνια λειτουργίας τουι από τους μαθητές των σχολείων και ομάδων που το επισκέφτηκαν, είμαστε βέβαιοι πως και εφέτος θα φιλοξενήσει στις εγκαταστάσεις του πολλαπλάσιο αριθμό παιδιών και σχολείων, και μαθητών των Νηπιαγωγείων.

Πληροφορίες

Οι επισκέψεις των μαθητών στο Πάρκο θα είναι έως 25 άτομα ημερησίως και θα γίνονται κατόπιν κρατήσεως στο αρμόδιο τμήμα του ΔΟΑΠΠΕΧ.

Η ώρα έναρξης της εκπαίδευσης θα είναι στις 09:00 και η λήξη του προγράμματος περίπου στις 12:00. Η εκπαίδευση και τα μέσα που παρέχονται από το ΔΟΑΠΠΕΧ, είναι δωρεάν.

Για την ένταξη των σχολείων στο πρόγραμμα του ΠΚΑ, από σήμερα θα δεχόμαστε αιτήσεις για την κατάρτιση του προγράμματος των μαθημάτων.

Τηλ. 2221351128, Fax: 2221088930 ή με email:doappex@gmail.com (κα Έλενα Γεωργατζή).

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

28 Μαρτίου 2024