Ένα ταξίδι γνωριμίας και γευσιγνωσίας το 1ο φεστιβάλ τοπικών προϊόντων Δυτικής Φθιώτιδας

Ο Δήμος Μακρακώμης, το Επιμελητήριο Φθιώτιδας, ο Εμπορικός Σύλλογος Σπερχειάδας & η Κοινότητα Σπερχειάδας συνδιοργανώνουν το 1ο φεστιβάλ τοπικών προϊόντων Δυτικής Φθιώτιδας, την Κυριακή 22 Δεκεμβρίου 2019 στις 10:00 π.μ. στην Κεντρική Πλατεία Αθανασίου & Μαίρης Ακρίδα, στη Σπερχειάδα. Στόχος είναι μέσα από ένα φεστιβάλ γεύσεων, οι τοπικοί φορείς να λειτουργήσουν ως ομπρέλα των ντόπιων […]

12 Δεκεμβρίου 2019

του/της Ανδρέας Κούκουρας

Ο Δήμος Μακρακώμης, το Επιμελητήριο Φθιώτιδας, ο Εμπορικός Σύλλογος Σπερχειάδας & η Κοινότητα Σπερχειάδας συνδιοργανώνουν το 1ο φεστιβάλ τοπικών προϊόντων Δυτικής Φθιώτιδας, την Κυριακή 22 Δεκεμβρίου 2019 στις 10:00 π.μ. στην Κεντρική Πλατεία Αθανασίου & Μαίρης Ακρίδα, στη Σπερχειάδα.

Στόχος είναι μέσα από ένα φεστιβάλ γεύσεων, οι τοπικοί φορείς να λειτουργήσουν ως ομπρέλα των ντόπιων ελληνικών προϊόντων, τροφίμων και ποτών και να προσελκύσουν στοχευμένους επισκέπτες – επαγγελματίες, με απώτερο σκοπό να τους γνωρίσουν με τα παραδοσιακά προϊόντα της Δυτικής Φθιώτιδας.

Κύριο μέλημά είναι να ταυτίσουν την τοπική παραγωγή, τα τοπικά προϊόντα με το μέρος παραγωγής και να κάνουν ευρύτερα γνωστό τον τόπο και τον τρόπο με τον οποίο παράγονται. Είναι αναγκαίο τα τοπικά προϊόντα, να βγουν δυναμικά στο εξωγενές περιβάλλον και να πάρουν τη θέση που τους αξίζει.

Η βασική ιδέα είναι η δημιουργία μιας «γιορτής» τροφίμων & ποτών, η οποία θα αποτελέσει την αρχή για αντίστοιχες ενέργειες στο μέλλον. Σκοπός του όλου εγχειρήματος είναι η ενίσχυση της τοπικής οικονομίας, η ανάδειξη της ταυτότητας της περιοχής και η προβολή στο ευρύτερο καταναλωτικό κοινό, η δημιουργία συνεργασιών και τόπων τουριστικού προορισμού.

Σύνθημά: «Αναδεικνύουμε την περιοχή μας – Αναδεικνύουμε τα προϊόντα και τις υπηρεσίες μας».

Δύναμή είναι οι πόροι της περιοχής, η περιοχή, το αγροτικό περιβάλλον, η γνώση, η διάθεσή να ζήσουμε ποιοτικά στην ύπαιθρο.

Οι επιχειρήσεις που θα μετέχουν, δραστηριοποιούνται στα πλαίσια του αγροτουρισμού, της παραγωγής και μεταποίησης τοπικών προϊόντων, επιχειρήσεις με παραδοσιακά προϊόντα και παραδοσιακές τεχνικές συνδεδεμένες με τις πλουτοπαραγωγικές πηγές και ιδιαιτερότητες της περιοχής μας.

Όλοι πρέπει να βρεθούν σε αυτή τη γιορτή γαστρονομίας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

28 Μαρτίου 2024