H Κυριακή 22 Δεκεμβρίου στη Λιβαδειά θα είναι μια υπέροχη ημέρα από δραστηριότητες και ομιλίες

Η Κυριακή 22 Δεκεμβρίου 2019 στην Λιβαδειά θα είναι μια ημέρα γεμάτη από Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις επιστημονικού-εθιμοτυπικού και ανακυκλώσιμου, ενδιαφέροντος με κοινό παρανομαστή τα Χριστούγεννα. Ο Δήμος Λεβαδέων καθώς και οι φορείς που έχουν δημιουργηθεί και δραστηριοποιούνται στην πόλη θα μας δώσουν την ευκαιρία να ζήσουμε μια ξεχωριστή ημέρα. Ήδη το σπίτι του Αη Βασίλη κάτω […]

17 Δεκεμβρίου 2019

του/της Newsroom

Η Κυριακή 22 Δεκεμβρίου 2019 στην Λιβαδειά θα είναι μια ημέρα γεμάτη από Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις επιστημονικού-εθιμοτυπικού και ανακυκλώσιμου, ενδιαφέροντος με κοινό παρανομαστή τα Χριστούγεννα.

Ο Δήμος Λεβαδέων καθώς και οι φορείς που έχουν δημιουργηθεί και δραστηριοποιούνται στην πόλη θα μας δώσουν την ευκαιρία να ζήσουμε μια ξεχωριστή ημέρα.

Ήδη το σπίτι του Αη Βασίλη κάτω από τα παλιά ΚΤΕΛ θα λειτουργεί από την Τετάρτη αλλά την μοναδική του πινελιά θα δώσουν οι μικροί νέοι φίλου της ανακύκλωσης.

ΤΟ ΔΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ

 

Την Κυριακή σε αυτόν τον χώρο (κάτω από τα πρώην ΚΤΕΛ) ο Δήμος Λεβαδέων σε συνεργασία με τη ΔΕΠΟΔΑΛ Α.Ε. και την Κοιν. Σ.ΕΠ. Green Restart θα πραγματοποιήσουν από τις  11:00 έως τις 13:00 δράση για τα παιδιά στολίζοντας ένα διαφορετικό χριστουγεννιάτικο δένδρο με ανακυκλώσιμα υλικά στο χώρο του Χριστουγεννιάτικου Χωριού.

Την Κυριακή όλα τα παιδιά φέρνοντας από το σπίτι τους υλικά για ανακύκλωση(πλαστικά, μεταλλικά αντικείμενα, κλπ)   θα στολίσουν το δικό τους δέντρο.Το δεντρό της ελπίδας για μια καινούργια πόλη.Μια καθαρή πόλη δεν μπορεί παρά μόνο να ανακυκλώνει για να είναι καθαρή και φιλική.

Ας δώσουμε κάποιες ιδέες για άλλους που έχουν κάνει το Δέντρο των Χριστουγέννων τους από ανακυκλώσιμα υλικά.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας στον χώρο εκδηλώσεων της Εστίας Μητέρας η “τροφώνιος Ακαδημία” και οι αστροφυσικοί θα γίνουν ένα.

θα παρουσιάσουν  δύο ενδιαφέρουσες διαλέξεις με συνδετικό τους κρίκο τα Χριστούγεννα.

 

Στις 18:00 ο φυσικός Σταύρος Λέτης θα παρουσιάσει το θέμα: «Το Άστρο των Χριστουγέννων»

Στις 19:00 η εκπαιδευτικός Βασιλική Νιαβή θα παρουσιάσει το θέμα: «Γιορτές χειμερινού ηλιοστασίου από την αρχαιότητα στο σήμερα- Ήθη και έθιμα του Δωδεκαημέρου»

 

Η εκδήλωση θα πλαισιωθεί από παραδοσιακά μουσικά θέματα της εορταστικής περιόδου.

 

 

 

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

24 Απριλίου 2024