Συνεδρίασε το συντονιστικό όργανο της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Βοιωτίας

Στην συνεδρίαση του συντονιστικού οργάνου της πολιτικής προστασίας του Νομού Βοιωτίας  ανακοινώθηκε και το νέο πρόγραμμα αντιμετώπισης κρίσεων με την κωδική ονομασία “Δάρδανος” που αφορά τις πλημμύρες καθώς και την συνέχιση των συνεργιών όλων των φορέων για την αντιμετώπιση των εκτάκτων καιρικών φαινομένων. Η σημερινή συνεδρίαση αφορούσε δύο θέματα: 1)Τον απολογισμό των δράσεων και των ενεργειών […]

3 Δεκεμβρίου 2019

του/της Newsroom

Στην συνεδρίαση του συντονιστικού οργάνου της πολιτικής προστασίας του Νομού Βοιωτίας  ανακοινώθηκε και το νέο πρόγραμμα αντιμετώπισης κρίσεων με την κωδική ονομασία “Δάρδανος” που αφορά τις πλημμύρες καθώς και την συνέχιση των συνεργιών όλων των φορέων για την αντιμετώπιση των εκτάκτων καιρικών φαινομένων.

Η σημερινή συνεδρίαση αφορούσε δύο θέματα:

1)Τον απολογισμό των δράσεων και των ενεργειών της θερινής περιόδου.

2)Τον προγραμματισμό και τον συντονισμό για την αντιμετώπιση των καιρικών φαινομένων (χιόνια -πλημμύρες – παγετός) για την χειμερινή περίοδο 2019 – 2020

Παρόντες ήταν όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς σε επίπεδο κορυφής θα λέγαμε είτε οι ίδιοι είτε δια αντιπροσώπων η αντιδημάρχων,ο μόνος απών ήταν  ο δήμαρχος Διστόμου Αραχώβης Αντίκυρας δεν μπόρεσε να παρευρεθεί λόγω μιας σοβαρής υποχρέωσης που δεν μπορούσε να αναβάλλει. (Έτσι μας απάντησε σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε με το γραφείο του)  Ούτε όμως έστειλε αντιπρόσωπο του. Ηγείται  ένα Δήμο που το Χειμώνα λόγω του Χιονοδορμικού Κέντρου του Παρνασσού ,αντιμετωπίζει μεν πάρα πολλά έντονα καιρικά φαινόμενα και δε, φιλοξενεί πάρα πολλές χιλιάδες ανθρώπων τους χειμερινούς μήνες.

 

Στην αρχή της συνεδρίασης ως απόδοση φόρου τιμής στον εκλιπόντα  Διοικητής της Π.Υ. Οινοφύτων Γιάννη Νίκα τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή από όλους τους παρευρισκόμενους.

 

Κατά την συνέχεια της συνεδρίασης,ο κύριος Καρακάτζας τόνισε ότι:” Πρέπει να εστιάσουμε στις πλημμύρες και να αποφύγουμε τον αιφνιδιασμό”.

 

 

Η  κυρία Ισιδώρα Παπαντωνίου ενημέρωσε για όλα τα αντιπλημμυρικά έργα πού έχουν εκτελεστεί,όπως η διάνοιξη φρεατίων ,ποταμών στην ιδιαίτερης μορφολογίας που είναι η Κωπαΐδα και όσα έχουν δρομολογηθεί και για το 2020 προεξέχοντος του Ασωπού ποταμού.

Όλοι επιβεβαίωσαν την καλή συνεργασία που υπάρχει μεταξύ όλων των εμπλεκόμενων φορέων και ότι στο ίδιο κλίμα πρέπει να συνεχιστεί και η επόμενη περίοδος.

 

Ο κύριος Ντασιώτης δήμαρχος Αλιάρτου και Θεσπιέων τόνισε την δημιουργία μιας καταγραφής των ατόμων με ειδικές ανάγκες  καθώς και των  ειδικών ομάδων πληθυσμού,έτσι ώστε σε μια θεομηνία,έχοντας τις καταστάσεις των ανθρώπων αυτών και την ακριβή τοποθεσία που διαμένουν να σπεύσουν να τους βοηθήσουν και να τους παρέχουν αυτά που χρειάζονται κάθε φορά.

Ο κύριος Βλαχογιάννης τόνισε την σωτήρια διάνοιξη των επιπλέον τριών δασικών δρόμων στην περιοχή των Δερβενοχωρίων  που λόγω αυτών είχε (επιτυχή) έκβαση η πυρόσβεση των πυρκαγιών το καλοκαίρι στην περιοχή αυτή.

Η Κυρία Παπαθωμα  επ’αυτού τόνισε ότι είναι περήφανη που κατάφεραν να έχουν διανοίξει περίπου το 60% των αντιπυρικών ζωνών στην Περιφέρεια της και θεωρεί ότι ως το τέλος της θητείας της στόχος της είναι η διάνοιξη 100% όλων των δασικών δρόμων που είναι και αντιπυρικές ζώνες για την διασφάλιση των βουνών μας.

 

Ο κύριος Ζώης Πολυζώης Διευθυντής της Πολιτικής Προστασίας τόνισε από την πλευρά του, ότι:

Μόλις χθες δημοσιεύθηκε το νέο σχέδιο αντιμετώπισης κρίσεων με την κωδική ονομασία “Δάρδανος” που αφορά τις πλημμύρες και όλοι πρέπει να το αφομοιώσουμε άμεσα.

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

24 Απριλίου 2024