Οι Θερμοπύλες σε πρώτο πλάνο στη συνάντηση Καραΐσκου – Μενδώνη

Η ανάδειξη του ιστορικού τόπου των Θερμοπυλών βρέθηκε σε πρώτο πλάνο στη συνάντηση που είχε χτες (27/1) ο δήμαρχος Λαμιέων, Θύμιος Καραΐσκος, με την υπουργό Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη. Στη συζήτηση, που έλαβε χώρα στο γραφείο του κ. Καραΐσκου, τέθηκαν ακόμη τα ζητήματα της δημιουργίας δικτύου διαδρομών (μονοπατιών), η σύνδεση του Κέντρου Ιστορικής Ενημέρωσης Θερμοπυλών, το […]

28 Ιανουαρίου 2020

του/της Newsroom

Η ανάδειξη του ιστορικού τόπου των Θερμοπυλών βρέθηκε σε πρώτο πλάνο στη συνάντηση που είχε χτες (27/1) ο δήμαρχος Λαμιέων, Θύμιος Καραΐσκος, με την υπουργό Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη. Στη συζήτηση, που έλαβε χώρα στο γραφείο του κ. Καραΐσκου, τέθηκαν ακόμη τα ζητήματα της δημιουργίας δικτύου διαδρομών (μονοπατιών), η σύνδεση του Κέντρου Ιστορικής Ενημέρωσης Θερμοπυλών, το μνημείο του Λεωνίδα, ο λόφος Κολωνού, η ανάδειξη του τείχους Φωκέων, το αναψυκτήριο ΤΑΠΑ και η πλήρης απόδοση του Κάστρου της Λαμίας στη χρήση των πολιτών, με τη δημιουργία και επαναλειτουργία αναψυκτηρίου.

«Χαίρομαι ιδιαίτερα γιατί στο πρόσωπο της υπουργού, αντικρίσαμε έναν πραγματικό σύμμαχο που δεν χρειάζεται να πείσουμε για όλα αυτά που αποτελούν ιερή υποχρέωση απέναντι στην ιστορία του τόπου μας. Με αφορμή τη συμπλήρωση των 2500 χρόνων από την ιστορική μάχη των Θερμοπυλών, εκτός από επετειακές εκδηλώσεις καταρτίζουμε και προγραμματίζουμε έργα τέτοια, που θα αφήσουν μόνιμα το αποτύπωμα τους στον εμβληματικό αυτό χώρο», δήλωσε σχετικά ο δήμαρχος.

«Είχαμε πει ότι θα πρέπει να υπάρχει μια στενότερη συνεργασία του υπ. Πολιτισμού με τους τοπικούς φορείς., προκειμένου να αφήσει το επετειακό έτος 2020 ένα αποτύπωμα στην περιοχή των Θερμοπυλών. Και δεν εννοώ μόνο μια σειρά εκδηλώσεων, τις οποίες έχει δρομολογήσει ο δήμος, ούτε τις εκδηλώσεις που προγραμμάτισε το υπουργείο.

Μιλώ για τη δημιουργία ενός έργου υποδομής, το οποίο θα είναι αυτό το αποτύπωμα. Ξεκινάμε από το θέμα της ήπιας ανάδειξης του χώρου του πεδίου της μάχης, του μνημείου του Λεωνίδα και των Θεσπιέων μέχρι το τείχος των Φωκαίων. Ο δήμος εκπονεί μια σειρά μελετών, οι οποίες ολοκληρώνονται και θα κατατεθούν στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Φθιώτιδος κι εντός του Φεβρουαρίου θα συζητηθούν στο Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο, προκειμένου να είναι ολοκληρωμένος ο φάκελος για να αναζητήσουμε τη χρηματοδότηση», τόνισε μεταξύ άλλων η υπουργός.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

26 Απριλίου 2024