Ποιος μπορεί να πει ότι τα παραπάνω θέματα μαζί με αυτό του Απόλλωνα ως το γνησιότερα δημιούργημα του ελληνικού πνεύματος δεν είναι ενδιαφέροντα θέματα?
Επίσης ποιος θα μπορούσε να ισχυριστεί ότι τα γνωρίζει?
Το Σάββατο 11 Ιανουαρίου θα έχουμε την δυνατότητα να μάθουμε για όλα αυτά,όσοι ενδιαφέρονται για τον τόπο τους και τι κρύβει η ιστορία του.
1ος Κύκλος μαθημάτων 2019 -2020
Θεματική ενότητα: ΚΩΠΑΪΔΑ: ΦΥΣΙΚΟ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΓΕΝΕΣ ΣΥΣΤΗΜΑ
6η Συνάντηση: Σάββατο 11 Ιανουαρίου 2020 (18:00 – 21:00)
Χώρος συνάντησης : Αίθουσα Θολωτού Δήμου Λεβαδέων
Εισηγήσεις
«Απόλλωνας: το γνησιότερο δημιούργημα του ελληνικού πνεύματος»
Η γέννηση και η πορεία του Απόλλωνα, με αναφορές στην σχέση του με την Κωπαΐδα, ανάλυση και ερμηνεία της απολλώνιας λειτουργίας στον αρχαίο κόσμο”.Ναος του Πτώου Απόλλωνα, Τα Πτωϊα, Μαντισσα Τιλφούσσα.
«Η μάχη της Κωπαΐδας»
Η Μάχη της Κωπαΐδας έγινε στις 15 Μάρτη 1311, μεταξύ των Καταλανών και των Φράγκων ιπποτών. Αποτελεί γεγονός μεγάλης ιστορικής σημασίας που καθόρισε τις εξελίξεις τόσο στο ελλαδικό χώρο, όσο και σε τοπικό επίπεδο. Αναδεικνύει, μια άγνωστη σε πολλούς πλευρά της ιστορίας, την πιο «σκοτεινή ώρα της μακραίωνης νύχτας», της υποταγής του Ελληνικού στοιχείου σε κάθε είδους κατακτητές.
«Το Λαφύστιο ως λατρευτικός τόπος των Μινύων»
Το Λαφύστιο στη Μυθολογία-Αναφορά και ερμηνεία του μύθου του Αθάμαντα, του Φρίξου και της Έλλης-Λαφύστιο και Αγριώνια- τελετή προς τιμήν του θεού Διονύσου -Λαφύστιο και Κρήτη-Λαφύστιο και Οιδίποδας-Γρανίτσα – Λαφύστιο μετά το 1821