Να «χτίσει» πάνω στην εμφάνιση με τον ΠΑΟΚ

Του Παύλου Σφέτσα Ο βαθμός δυσκολίας στο παιχνίδι της Λαμίας με τον ΠΑΟΚ γνωρίζαμε εκ των προτέρων ότι είναι μεγάλος. Τα δείγματα γραφής του ΠΑΣ στα τελευταία τρία ματς, με Ολυμπιακό, Τρίκαλα και Παναιτωλικό, εξέπεμπαν προβληματισμό στον φίλαθλο κόσμο της. Είχε αφήσει τις καλές εμφανίσεις στον… πάγκο και έβαζε σε σκέψεις τους φιλάθλους με την […]

24 Ιανουαρίου 2020

του/της Newsroom

Του Παύλου Σφέτσα

Ο βαθμός δυσκολίας στο παιχνίδι της Λαμίας με τον ΠΑΟΚ γνωρίζαμε εκ των προτέρων ότι είναι μεγάλος. Τα δείγματα γραφής του ΠΑΣ στα τελευταία τρία ματς, με Ολυμπιακό, Τρίκαλα και Παναιτωλικό, εξέπεμπαν προβληματισμό στον φίλαθλο κόσμο της. Είχε αφήσει τις καλές εμφανίσεις στον… πάγκο και έβαζε σε σκέψεις τους φιλάθλους με την απόδοσή της.

Όλα αυτά μέχρι την έναρξη του παιχνιδιού με τον «Δικέφαλο». Οι «κυανόλευκοι» μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο με σκοπό να παλέψουν και το έκαναν. Η ομάδα παρατάχθηκε αριστοτεχνικά στημένη από τον Άκη Μάντζιο, κλείνοντας όλους τους χώρους κι οι πρωταθλητές έβλεπαν τις καλές ευκαιρίες με… κυάλια!

Οι παίκτες είχαν καθ΄όλη τη διάρκεια του ενενηνταλέπτου αστείρευτες δυνάμεις κι έβγαλαν ενέργεια. Έπαιζαν με πάθος και το επίπεδο της έντασης ήταν υψηλό. Χαρακτηριστική ήταν οι συγκέντρωση όλων στους ρόλους που τους είχαν ανατεθεί κι η μοναδική φάση που έμεινε παίκτης των φιλοξενουμένων μόνος και σέντραρε (Γιαννούλης στο 15’), ήταν γιατί αυτός που θα τον έκλεινε βρίσκονταν πεσμένος στο χορτάρι.

Τέτοιες εμφανίσεις θέλουν να βλέπουν οι φίλαθλοι της Λαμίας γιατί σε τέτοιες εμφανίσεις τους έχει συνηθίσει η ομάδα τους. Τέτοιες εμφανίσεις χαρίζουν από νωρίς την παραμονή κι ανάλογα με την εξέλιξη της συλλογής βαθμών στο πρωτάθλημα, σε κάνουν να ονειρεύεσαι το κάτι παραπάνω.

Φυσικά δικαιολογούνται να φωνάζουν για τη φάση του γκολ του ΠΑΟΚ, μιας κι ο διαιτητής δεν το είδε ποτέ στο VAR, γιατί… κόλλησε η οθόνη του! Συνηθισμένοι, βέβαια, οι Έλληνες σε τέτοια περιστατικά… Έπεσε το σύστημα! Πέρσι ήταν το χέρι του Βιεϊρίνια και φέτος η τεχνική βλάβη στο VAR.

Οι Λαμιώτες, ωστόσο, οφείλουν να μην μείνουν εκεί, αλλά να δουλέψουν πάνω σε εμφανίσεις όπως αυτή με τον «Δικέφαλο» και κυρίως στη δημιουργικότητα. Αν την είχε σ’ αυτό το ματς η Λαμία, θαρρώ πως όχι απλά θα ισοφάριζε, αλλά θα έπαιρνε και τον αγώνα!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

27 Μαρτίου 2024