Πανηγύρι εν όψη Θεοφανείων στο Καστρι

Στα ορεινά χωριά της Φθιώτιδας έχουν διαφορετικά έθιμα και παραδόσεις σχετικά με τον εορτασμό των Θεοφανείων. Ένα από αυτά τα χωριά είναι και το καστρί Μακρακώμης. Εκεί κάθε χρόνο ανήμερα των Θεοφανείων μέλη του Εκπολιτιστικού Συλλόγου Απανταχού Καστριωτών περνάν από τα σπίτια όλων όσων γιορτάζουν την ημέρα αυτή αλλά και την επόμενη, με σκοπό να συγκεντρώσουν […]

7 Ιανουαρίου 2020

του/της Newsroom

Στα ορεινά χωριά της Φθιώτιδας έχουν διαφορετικά έθιμα και παραδόσεις σχετικά με τον εορτασμό των Θεοφανείων. Ένα από αυτά τα χωριά είναι και το καστρί Μακρακώμης.

Εκεί κάθε χρόνο ανήμερα των Θεοφανείων μέλη του Εκπολιτιστικού Συλλόγου Απανταχού Καστριωτών περνάν από τα σπίτια όλων όσων γιορτάζουν την ημέρα αυτή αλλά και την επόμενη, με σκοπό να συγκεντρώσουν κάποιο χρηματικό ποσό.

Στο τέλος της ημέρας, με το πόσο το οποίο συγκεντρώνεται, μαζεύονται όλοι οι χωριανοί και γλεντάνε σε κάποιο από τα καφενεία του χωριού.

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος λοιπόν, οι Καστριώτες τραγούδησαν και αφού συγκεντρώθηκαν στην εκκλησία του χωριού, κατέληξαν όλοι μαζί να γιορτάζουν τις τελευταίες γιορτές των Χριστουγέννων, με αφθονία σε ποτό και φαγητό, σε κάποιο καφενείο του χωριού.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

28 Μαρτίου 2024