Συμφωνία ΕΚΠΑ και Υπουργείου για τα τμήματα του ΕΚΠΑ στα Ψαχνά

Το μεσημέρι της 17ης Ιανουαρίου 2020 πραγματοποιήθηκε συνάντηση στο Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων όπου ο Υφυπουργός Παιδείας Βασίλειος Διγαλάκης, συζήτησε το θέμα της αναστολής λειτουργίας των δύο τμημάτων του ΕΚΠΑ στα Ψαχνά Ευβοίας, βάση του κατατεθέντος νομοσχεδίου του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων. Μια αρμόδια επιτροπή αξιολόγησης των τμημάτων θα τεθεί σε ισχύ για την έγκαιρη […]

24 Ιανουαρίου 2020

του/της Newsroom

Το μεσημέρι της 17ης Ιανουαρίου 2020 πραγματοποιήθηκε συνάντηση στο Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων όπου ο Υφυπουργός Παιδείας Βασίλειος Διγαλάκης, συζήτησε το θέμα της αναστολής λειτουργίας των δύο τμημάτων του ΕΚΠΑ στα Ψαχνά Ευβοίας, βάση του κατατεθέντος νομοσχεδίου του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Μια αρμόδια επιτροπή αξιολόγησης των τμημάτων θα τεθεί σε ισχύ για την έγκαιρη εισαγωγή των τμημάτων στα μηχανογραφικά δελτία, για την τρέχουσα σχολική χρονιά αφού, έχουν ήδη γίνει οι απαραίτητες μελέτες βιωσιμότητας των προαναφερθέντων τμημάτων, όπως διεμήνυσε και ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών Θάνος Δημόπουλος  στην ομιλία του, στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής.

Από την προγραμματισμένη συνάντηση δεν έλειψαν και οι βουλευτές του Νομού Κεδίκογλου Σίμος, Ζεμπίλης Αθανάσιος, ο Αντιπεριφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κελαϊδίτης Γεώργιος, ο Εντεταλμένος Σύμβουλος σε θέματα Παιδείας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας Γαλάνης Κωνσταντίνος, οι επικεφαλής των Δημοτικών Παρατάξεων της Αντιπολίτευσης του Δήμου Διρφύων – Μεσσαπίων Γκόγκου – Λιαλιάρη Ιωάννα, Κουλοχέρης Ανδρέας , ο Αντιδήμαρχος Διρφύων – Μεσσαπίων κ. Ματράκας Παναγιώτης. Αν και απών, ο Καθηγητής Ιατρικής του ΕΚΠΑ και Βουλευτής του Νομού ΠνευματικόςΣπυρίδων, απέστειλε επιστολή συμπαράστασης για να ευοδωθούν οι προσπάθειες προς αυτή την κατεύθυνση.

Ο Δήμαρχος Διρφύων – Μεσσαπίων κ. Ψαθάς Γεώργιος ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους της συνάντησης, «το ΕΚΠΑ για το ενδιαφέρον του και την προσφορά του στον τόπο μας αλλά και αυτούς που συμμετέχουν καθημερινά στον αγώνα μας για την αναβάθμιση της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στον τόπο μας».

Τέλος, μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου ο Δήμαρχος και το Δημοτικό Συμβούλιο, διεμήνυσε ότι θα πραγματοποιηθούν συσκέψεις με το ΕΚΠΑ, τους φορείς του Νομού και τις υπηρεσίες του Υπουργείου, προκειμένου να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες αξιολόγησης των εν λόγω τμημάτων, ώστε να μπορέσουν να λειτουργήσουν άμεσα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

29 Μαρτίου 2024