«Το Παραμύθι της Ανάσας»

Ο Δήμος Λαμιέων σε συνεργασία με την Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία παρουσιάζει παιδική θεατρική παράσταση με τίτλο «Το Παραμύθι της Ανάσας» από την καλλιτεχνική ομάδα «Καρυδότσουφλο». Στα πλαίσια της αντικαπνιστικής εκστρατείας και την εφαρμογή του σχετικού νόμου , ο Δήμος Λαμιέων σε συνεργασία με την Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία παρουσιάζει παιδική θεατρική παράσταση με τίτλο «Το Παραμύθι […]

21 Ιανουαρίου 2020

του/της Newsroom

Ο Δήμος Λαμιέων σε συνεργασία με την Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία παρουσιάζει παιδική θεατρική παράσταση με τίτλο «Το Παραμύθι της Ανάσας» από την καλλιτεχνική ομάδα «Καρυδότσουφλο».

Στα πλαίσια της αντικαπνιστικής εκστρατείας και την εφαρμογή του σχετικού νόμου , ο Δήμος Λαμιέων σε συνεργασία με την Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία παρουσιάζει παιδική θεατρική παράσταση με τίτλο «Το Παραμύθι της Ανάσας» από την καλλιτεχνική ομάδα «Καρυδότσουφλο», το Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2020 στις 12.00 το μεσημέρι στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Λαμιέων ( Λεωνίδου 9-11).

Η θεατρική παράσταση αποτελεί μέρος του προγράμματος πρόληψης του καπνίσματος «ΠΑΡΕ ΑΝΑΣΑ» της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας το οποίο έχει την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας και απευθύνεται σε μαθητές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Με επικεφαλής την πνευμονολόγο κ. Δήμητρα Μπουσίου, υλοποιείται στα σχολεία της Ελλάδος επί 8 χρόνια. Βασίζεται στις αρχές της βιωματικής μάθησης και αποτελείται από 23 διαφορετικές θεματικές ενότητες, προσαρμοσμένες στο ηλικιακό επίπεδο των παιδιών, που περιλαμβάνουν παραμύθια, αφηγήματα, διαθεματικά πεδία, παιχνίδια, τραγούδια και θεατρικά έργα.

«Το παραμύθι της Ανάσας» είναι μια συμβολική ιστορία που συνδυάζει τον ηθοποιό με την κούκλα για το κάπνισμα, τις παγίδες και τις εξαρτήσεις.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

28 Μαρτίου 2024