Απινιδωτής στο Δημοτικό Στάδιο Θήβας

Σεμινάριο Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης για το προσωπικό του Δημοτικού Σταδίου Θήβας διοργανώθηκε προ ολίγων ημερών, καθώς και για γυμναστές αθλητικών Συλλογών της πόλης από τον Δημοτικό Οργανισμό Δήμου Θηβαίων και το Ινστιτούτο Διαχείρισης Ανθρωπογενών και Φυσικών Καταστροφών. Οι συμμετέχοντες παρακολούθησαν πρόγραμμα BLS σύμφωνα με τις κατευθυντήριες οδηγίες του ERC και χρήσης απινιδωτή και απέκτησαν σχετική πιστοποίηση […]

27 Φεβρουαρίου 2020

του/της Newsroom

Σεμινάριο Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης για το προσωπικό του Δημοτικού Σταδίου Θήβας διοργανώθηκε προ ολίγων ημερών, καθώς και για γυμναστές αθλητικών Συλλογών της πόλης από τον Δημοτικό Οργανισμό Δήμου Θηβαίων και το Ινστιτούτο Διαχείρισης Ανθρωπογενών και Φυσικών Καταστροφών. Οι συμμετέχοντες παρακολούθησαν πρόγραμμα BLS σύμφωνα με τις κατευθυντήριες οδηγίες του ERC και χρήσης απινιδωτή και απέκτησαν σχετική πιστοποίηση μετά από την επιτυχή ολοκλήρωση της εκπαίδευσης.

Το Ινστιτούτο δραστηριοποιείται και με την έγκριση του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων σχετικά με την κύρια δραστηριότητα του, της Υλοποίησης Σχεδιασμού & Πιστοποίησης Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων αλλά και του Υπ. Παιδείας και Θρησκευμάτων σύμφωνα με τον Σχεδιασμό Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων και Συνοδευτικών Υλικών σε θέματα Α’ Βοηθειών, προστασίας και ενημέρωσης από φυσικές καταστροφές. Συντονιστές του προγράμματος ήταν η κ. Αργυρίου Σοφία Διασώστρια, πλήρωμα ασθενοφόρου ΕΚΑΒ και instructor ERC, ο κ. Καντίκας Ιωάννης εκπαιδευτής πρώτων βοηθειών ΙΔΑΦΚ και ο κ. Πουλής Τίτος instructor ERC.

Το σεμινάριο πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια τοποθέτησης Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή (AED) στο Δημοτικό Στάδιο της Θήβας το οποίο χρησιμοποιούν καθημερινά χιλιάδες κόσμου, κάθε ηλικίας.

Κλείνοντας, να σημειωθεί πως ως Δημοτικός Οργανισμός θα συνεχίσει τις δράσεις εκπαίδευσης σχετικά με τις πρώτες βοήθειες σε κάθε δομή, (η αρχή έγινε πριν μερικούς μήνες με τους Παιδικούς Σταθμούς Θήβας και Βαγιών), καθώς ήταν ιδιαίτερα σημαντική για την ευαισθητοποίηση και εκπαίδευση προσωπικού και δημοτών σε ένα τόσο σημαντικό ζήτημα.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

24 Μαρτίου 2023