Έχασε τα πλέι οφ η Λαμία μετά το 2-2 με Άρη

Την ευκαιρία να συνεχίσει να διεκδικεί θέση στα πλέι οφ, μέσω της έκτης θέσης, έχασε η Λαμία που παραχώρησε ισοπαλία 2-2 στον Άρη στο ΔΑΚ, το βράδυ του Σαββάτου για την 25η αγωνιστική της Super League. Η Λαμία υπό προϋποθέσεις θα μπορούσε να βρεθεί στην πολυπόθητη έκτη θέση της βαθμολογίας στο επόμενο παιχνίδι, αλλά μια […]

22 Φεβρουαρίου 2020

του/της Newsroom

Την ευκαιρία να συνεχίσει να διεκδικεί θέση στα πλέι οφ, μέσω της έκτης θέσης, έχασε η Λαμία που παραχώρησε ισοπαλία 2-2 στον Άρη στο ΔΑΚ, το βράδυ του Σαββάτου για την 25η αγωνιστική της Super League. Η Λαμία υπό προϋποθέσεις θα μπορούσε να βρεθεί στην πολυπόθητη έκτη θέση της βαθμολογίας στο επόμενο παιχνίδι, αλλά μια αγωνιστική πριν την ολοκλήρωση της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος, παρότι βρέθηκε μπροστά στο σκορ με 2-0, δέχτηκε το ξέσπασμα του Άρη ο οποίος ισοφάρισε άμεσα σε διάστημα τριών λεπτών.

Ο Ένινγκ παρέταξε τους «κιτρινόμαυρους» πάλι με την ίδια ενδεκάδα, στην λογική προσπάθειά του να «δέσει» έναν κορμό παικτών μετά τον ερχομό του, ενώ ο Μάντζιος δεν επιφύλαξε κάποια έκπληξη στους πρώτους έντεκα των γηπεδούχων. Οι δυο ομάδες ξεκίνησαν ορεξάτες, το ματς είχε καλό ρυθμό στο πρώτο τέταρτο, χωρίς ωστόσο να δημιουργούνται αξιόλογες φάσεις μπροστά απ’ τα δύο τέρματα.

Στο 16’ ο Καραμάνος πήγε να γίνει αποδέκτης της μπάλας στη μεγάλη περιοχή, όπου ο Βέλεθ στη διεκδίκησή της γλίστρησε, ανατρέποντας παράλληλα τον επιθετικό της Λαμίας. Μετά την εξέταση της φάσης, τρία λεπτά αργότερα ο Κουέστα έπεσε σωστά αριστερά κι απεσόβησε το πέναλτυ του Βασιλόγιαννη. Νέος έλεγχος από το VAR, για το αν είχε το πόδι του στη γραμμή ο τερματοφύλακας των «κιτρινόμαυρων», συνεχίστηκε το ματς παρά τις διαμαρτυρίες των ανθρώπων της Λαμίας…

Η στιγμή που ο Φωτιάς δείχνει να συνεχιστεί το παιχνίδι…

Η πίεση των γηπεδούχων απέδωσε καρπούς στο 23’, όταν μετά το πλάγιο ο Καραμάνος με κεφαλιά πάσαρε λίγο έξω απ’ την περιοχή, η μπάλα στρώθηκε στον Δημούτσο κι αυτός έπιασε το αδύναμο σουτ που κατέληξε στον Χρήστο Αραβίδη στο ύψος του πέναλτυ. Τότε ο διεθνής Έλληνας επιθετικός συστήθηκε στο λαμιώτικο κοινό, στο ντεμπούτο του κόντρα σε μια από τις πρώην ομάδες του, με σπέσιαλ τρόπο! Έπιασε ένα εκπληκτικό γυριστό σουτ, στέλνοντας τη μπάλα στην αριστερή πλευρά τον Ισπανό πορτιέρε για το 1-0. Ήταν το πρώτο του γκολ μετά από 469 μέρες στη Super League.

Στο 28′ ο Αραβίδης βγήκε στην αντεπίθεση, μετά από λανθασμένη αντίδραση του Βέλεθ, κι έστρωσε ωραία μπροστά στον Βασιλόγιαννη, αλλά ο τερματοφύλακας των φιλοξενούμενων νίκησε ξανά τον Βασιλόγιαννη, αυτή τη φορά προλαβαίνοντας να διώξει τη μπάλα κόρνερ.

Νωθρός ο Άρης στο πρώτο μέρος του παιχνιδιού, με τον Γερμανό προπονητή να δείχνει προβληματισμένος για την εικόνα που παρουσίαζε η ομάδα του. Αυτά που είπε στα αποδυτήρια φαίνεται να έπιασαν τόπο, αφού οι Θεσσαλονικείς παρουσιάστηκαν διαφορετικοί στο… τρελό ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου, όπου η Λαμία διπλασίασε τα τέρματά της.

Στο 48′ ο Βασιλόγιαννης εκτέλεσε το κόρνερ από δεξιά για τον Νιάσε, που πήρε τη γυριστή κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι κι η μπάλα κατέληξε στον αφύλακτο στην καρδιά της άμυνας, Αραβίδη, που υπέγραψε με καρφωτή κεφαλιά το ονειρικό του ντεμπούτο για το 2-0.

Τέσσερα λεπτά αργότερα οι φιλοξενούμενοι αντέδρασαν με τον Λάρσον. Ο Φετφατζίδης προσπάθησε να κοντρολάρει κι ο Σουηδός, με ένα εκπληκτικό φαλτσαριστό σουτ στην κίνηση από το ύψος της μεγάλης περιοχής, νίκησε τον Θεοδωρόπουλο, μειώνοντας με όμορφο τρόπο το σκορ για την ομάδα του σε 2-1.

Στο 55’ ήρθε η ισοφάριση. Ο Μπρούνο Γκάμα βγήκε στην επίθεση από αριστερά κι έβγαλε στον Ιντέγε, ο οποίος πρόλαβε τον Θεοδωρόπουλο κι έφερε το ματς στα ίσα (2-2).

Με τη συμπλήρωση μιας ώρας ο Άρης άρχισε να παίρνει τον έλεγχο και την κατοχή στο ματς και στο 61’ είχε μια καλή στιγμή, όταν ο Ματίγια εκτέλεσε έξυπνα, ο Θεοδωρόπουλος απομάκρυνε αρχικά κι ο Βέλεθ δεν μπόρεσε στην επαναφορά να σκοράρει.

Η απόδοση της Λαμίας έπεφτε σταδιακά όσο τα λεπτά κυλούσαν, αλλά στο 75′ ο Σάλιακας εκτέλεσε απευθείας το φάουλ, προσπαθώντας να αιφνιδιάσει τον Κουέστα κι η μπάλα έφυγε στην εξωτερική πλευρά των διχτύων.

Άλλη στιγμή δεν επιφύλασσε το παιχνίδι, με τη Λαμία να κατεβαίνει έτσι από το τρένο για την έκτη θέση, παραχωρώντας την δωδέκατη ισοπαλία της στο πρωτάθλημα. Πλέον στρέφει την προσοχή της στο εκτός έδρας ματς με τον ΟΦΗ στην Κρήτη (1/3, 19:00) πριν το ξεκίνημα των πλέι άουτ.

Οι συνθέσεις

Λαμία (Άκης Μάντζιος): Θεοδωρόπουλος, Βάντερσον, Αντέτζο, Βύντρα, Σκόνδρας, Δημούτσος, Νιάσε, Βασιλόγιαννης (85’ Μπιανκόνι), Ρόμανιτς (63’ Σάλιακας), Καραμάνος (79’ Μπουλούλης), Αραβίδης.

Άρης (Μίκαελ Ένινγκ): Κουέστα, Κόρχουτ, Δεληζήσης, Βέλεθ, Ρόουζ, Ματίγια, Σάσα, Φετφατζίδης (79’ Μαντσίνι), Γκάμα (91’ Μαρτίνεζ), Ιντέγε, Λάρσον (88’ Ντουρμισάι).

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

18 Μαΐου 2024