Γ.Σαρακιώτης: Η Ν.Δ. προτιμά να προστατεύει τους ανθρώπους που “τα έφαγαν”

Σε συζήτηση στην εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη «Καλημέρα Ελλάδα» στον Ant1, συμμετείχε ο Βουλευτής Φθιώτιδας ΣΥ.ΡΙΖ.Α. κος Γιάννης Σαρακιώτης έχοντας την ευκαιρία να σχολιάσει την επικαιρότητα γύρω από το θέμα της Novartis, καθώς και τις δρομολογούμενες αλλαγές στο Ασφαλιστικό. Όπως ανέφερε αρχικά ο κος Σαρακιώτης για το θεσμό των προστατευόμενων μαρτύρων: «Προσωπικά ασπάζομαι την άποψη […]

20 Φεβρουαρίου 2020

του/της Newsroom

Σε συζήτηση στην εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη «Καλημέρα Ελλάδα» στον Ant1, συμμετείχε ο Βουλευτής Φθιώτιδας ΣΥ.ΡΙΖ.Α. κος Γιάννης Σαρακιώτης έχοντας την ευκαιρία να σχολιάσει την επικαιρότητα γύρω από το θέμα της Novartis, καθώς και τις δρομολογούμενες αλλαγές στο Ασφαλιστικό. Όπως ανέφερε αρχικά ο κος Σαρακιώτης για το θεσμό των προστατευόμενων μαρτύρων:

«Προσωπικά ασπάζομαι την άποψη του κου Καστανίδη ότι «πρέπει να προστατεύσουμε το θεσμό». Διαφωνεί το ΚΙΝ.ΑΛ. με τη θέση του στελέχους του; Το σκάνδαλο Novartis είναι παγκόσμιο και η έρευνα στην Ελλάδα ξεκίνησε από το FBI. Είναι αδιανόητο μια επιτροπή της Βουλής να υποκαθιστά την ελληνική δικαιοσύνη και η Ν.Δ. με το ΚΙΝ.ΑΛ. να προσποιούνται ότι δε γνωρίζουν το άρθρο 26 του Συντάγματος περί διάκρισης των εξουσιών».

Εν συνεχεία, ο Βουλευτής Φθιώτιδας τόνισε αναφορικά με τη διαδικασία εξέτασης του σκανδάλου:

«Προφανώς οι μάρτυρες φοβούνται γιατί υπάρχει το προηγούμενο του Μαυρίκου, ο οποίος ήταν στα pay rolls της Ν.Δ., κατηγορούταν για ξέπλυμα μαύρου χρήματος και τελικά έπεσε θύμα ενός δυστυχήματος υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες […] Πρόκειται για ελληνική πρωτοτυπία: Ενώ σε όλο τον κόσμο προστατεύουν αυτούς τους θεσμούς ως δημοκρατικό κεκτημένο, στην Ελλάδα τους λοιδορούμε και τους ακυρώνουμε στην πράξη. Η Ν.Δ. προτιμά να προστατεύει τους ανθρώπους που «τα έφαγαν»».

Ακολούθως, ο κος Σαρακιώτης υπογράμμισε σχετικά με το νομοσχέδιο του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων για το ασφαλιστικό:

«Η Ν.Δ., που διαρρήγνυε τα ιμάτιά της για τη μεσαία τάξη προεκλογικά, έρχεται με το νέο ασφαλιστικό και αυξάνει τις ασφαλιστικές εισφορές κατά 20% για 9 στους 10 ελεύθερους επαγγελματίες. Καταργεί τη 13η σύνταξη, την οποία είχε επαναφέρει ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. και είχε υπερψηφίσει η Ν.Δ. και επιχειρεί να χρηματοδοτήσει με αυτά τις συντάξεις άνω των 1.300 ευρώ. Η πρώτιστη αγωνία του κου Βρούτση ήταν να αυξήσει το ανώτατο όριο των συντάξεων στα 4.500 ευρώ γιατί όλη η μεσαία τάξη μάλλον για τη Ν.Δ. λαμβάνει συντάξεις αυτού του ύψους».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

28 Μαρτίου 2024