Γ.Σαρακιώτης: “Να επανιδρυθεί το Λιμενικό Τμήμα στην Αρκίτσα”

«Στη Βουλή ξαναφέρνει ο Γιάννης Σαρακιώτης το θέμα της επανίδρυσης Λιμενικού Τμήματος στην Αρκίτσα» Μέσω επίκαιρης ερώτησης, η οποία θα συζητηθεί το επόμενο διάστημα στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, απευθύνεται ο Βουλευτής Φθιώτιδας ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Γιάννης Σαρακιώτης προς τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής αναφορικά με την επανίδρυση Λιμενικού Τμήματος με έδρα την Αρκίτσα. Μάλιστα, στις […]

21 Φεβρουαρίου 2020

του/της Newsroom

«Στη Βουλή ξαναφέρνει ο Γιάννης Σαρακιώτης το θέμα της επανίδρυσης Λιμενικού Τμήματος στην Αρκίτσα»

Μέσω επίκαιρης ερώτησης, η οποία θα συζητηθεί το επόμενο διάστημα στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, απευθύνεται ο Βουλευτής Φθιώτιδας ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Γιάννης Σαρακιώτης προς τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής αναφορικά με την επανίδρυση Λιμενικού Τμήματος με έδρα την Αρκίτσα. Μάλιστα, στις 5 Νοεμβρίου 2019, ο κ. Σαρακιώτης είχε καταθέσει και πάλι ερώτηση για το ίδιο θέμα, με το Υπουργείο να αναβάλει τότε την ολοκλήρωση των ενεργειών, στις οποίες όφειλε να προβεί, απαντώντας γενικόλογα και όχι επί της ουσίας.

Όπως σημειώνει εκ νέου ο Βουλευτής Φθιώτιδας, το Λιμενικό Τμήμα Αρκίτσας καταργήθηκε το 2014 και η επανίδρυσή του αποφασίστηκε το Μάϊο του 2019 από την κυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α. προς ικανοποίηση ενός πάγιου και δίκαιου αιτήματος της τοπικής κοινωνίας και των αλιέων της περιοχής. Παρά το πέρας εννέα μηνών και το γεγονός ότι ξεκινά σε λίγους μήνες η τουριστική περίοδος, κατά την οποία θα αυξηθεί η κίνηση στο Λιμάνι της Αρκίτσας, η κυβέρνηση εξακολουθεί να αδιαφορεί πλήρως, ενώ και οι αλιείς αντιμετωπίζουν μεγάλα προβλήματα στο επίπεδο της ασφάλειας των δραστηριοτήτων τους.

Η σημασία του Λιμένα υπογραμμίζεται από τον κ. Σαρακιώτη μέσω στατιστικών στοιχείων, τα οποία κατέθεσε εκ νέου προς το Υπουργείο. Ο Βουλευτής Φθιώτιδας καταλήγοντας ζητά ενημέρωση για το χρονοδιάγραμμα επαναλειτουργίας του Λιμενικού Τμήματος στην Αρκίτσα, καθώς και τα αίτια της κωλυσιεργίας των αρμοδίων υπηρεσιών του Υπουργείου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

28 Μαρτίου 2024