Η ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα και το αβέβαιο μέλλον της ΛΑΡΚΟ (φωτογραφίες και βίντεο)

Σήμερα, ημέρα Τετάρτη 12/02/2020 στη μία το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε η κινητοποίηση των εργαζομένων και του Σωματείου του εργοστασίου της ΛΑΡΚΟ, στον κόμβο Μαρτίνου στην Εθνική Οδό σε συνδυασμό με τη μαζική απεργιακή συγκέντρωση που πραγματοποίησαν οι εργαζόμενοι της  ΛΑΡΚΟ στο χώρο του εργοστασίου με έδρα τη Λάρυμνα. Ο αριθμός των συγκεντρωμένων ξεπέρασε τους 1500, ανάμεσά […]

12 Φεβρουαρίου 2020

του/της Newsroom

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ

ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ
ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ

Σήμερα, ημέρα Τετάρτη 12/02/2020 στη μία το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε η κινητοποίηση των εργαζομένων και του Σωματείου του εργοστασίου της ΛΑΡΚΟ, στον κόμβο Μαρτίνου στην Εθνική Οδό σε συνδυασμό με τη μαζική απεργιακή συγκέντρωση που πραγματοποίησαν οι εργαζόμενοι της  ΛΑΡΚΟ στο χώρο του εργοστασίου με έδρα τη Λάρυμνα.

Ο αριθμός των συγκεντρωμένων ξεπέρασε τους 1500, ανάμεσά τους μικροεπιχειρηματίες, ελεύθεροι επαγγελματίες, αντιπροσωπείες Σωματείων και φορέων από τη Στερεά και όλη τη χώρα, ολόκληρες οικογένειες της περιοχής, οι μαθητές των σχολείων όπου με αποχή από τα μαθήματά τους για δεύτερη συνεχόμενη φορά, Γυμνασίου και Λυκείου Λάρυμνας – Μαρτίνου , Γυμνασίου και Λυκείου Μαλεσίνας έδωσαν το παρών τους. Όλοι αυτοί μίλησαν με την παρουσία τους, στη τροπολογία «έκτρωμα» που κατατέθηκε στη Βουλή, με δελτίο τύπου από το ΥΠΕΚΑ, όπως χαρακτηριστικά αναφέρθηκε.

Την ενεργή τους παρουσία στην προσπάθεια για τη σωτηρία του εργοστασίου έδωσαν, οι εκκλησίες των περιοχών με το δυνατό αλλά και συνεχόμενο χτύπημα των καμπανών , τα εκατοντάδες ψηφίσματα συμπαράστασης από όλη τη χώρα και η παρουσία αντιπροσωπειών από φορείς του εργατικού λαϊκού κινήματος, δηλώνουν την εναντίωση της παραπέρα ιδιωτικοποίηση εκποίησης και κλεισίματος της ΛΑΡΚΟ.

Τα αιτήματά σκοπό έχουν την κρατική χρηματοδότηση για τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας, ουσιαστικά μέτρα Υγιεινής – Ασφάλειας και την κατάργηση του «σκλαβοπάζαρου» των εργαζομένων.

«Η κατάθεση της τροπολογίας από την υπάρχουσα κυβέρνηση θεωρούμε ότι είναι μια τροπολογία «έκτρωμα», μετά τη τελευταία συνάντησή μας με τους κυρίους Κ. Χατζηδάκη Υπουργό – βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας και Χ. ΣταΪκούρα Υπουργό Οικονομικών της Νέα Δημοκρατίας και την Διοίκηση της Εταιρείας συμφωνήσαμε πώς θα καθίσουμε όλοι μαζί γύρω από το «τραπέζι του διαλόγου», για να βρούμε λύσεις για το εργοστάσιο αλλά δυστυχώς άλλαξαν τα σχέδια μας. Θα έπρεπε να υπάρχει η παρουσία μας έτσι ώστε να οδηγηθούμε σε έναν δημιουργικό αντίλογο περί τους θέματος. Όλα αυτά μας οδηγούν σε κινητοποιήσεις, στις οποίες μπορεί η ατμόσφαιρα που θα επικρατήσει να μην έχει ειρηνικό χαρακτήρα. Δεν απειλούμε απλά προειδοποιούμε… Δεν γίνεται άλλο αυτή η κατάσταση πρέπει να ακουστεί το δίκιο μας ως προς την τροπολογία. Δυστυχώς, η ΛΑΡΚΟ αν πραγματικά το κράτος δε συμμετάσχει με ενέργειες που θα έχουν θετικά αποτελέσματα, δεν θα επιβιώσει. Το εργοστάσιο έχει φθάσει σε μεγάλο αδιέξοδο έπειτα από πολιτικές και διοικήσεις που έχουν περάσει κατά το παρελθόν», αυτά τόνισε σήμερα σε δηλώσεις του ο κύριος Ανδρέας Κορέντζελος, Πρόεδρος Ομοσπονδίας των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ, στα Στερεά Νέα και στη Σταματία Παπαμάρκου.

Κλείνοντας προσωρινά, το μείζον ζήτημα του εργοστασίου της ΛΑΡΚΟ θα συμπληρώσουμε και κάποιες δηλώσεις από τον Κ. Κώστα Παπασταμάτη, ο οποίος ως εργαζόμενος που υπηρετεί 24 χρόνια το εργοστάσιο και φανερά ενοχλημένος με την όλη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί.

«Όλα αυτά τα χρόνια ως εργαζόμενος στη ΛΑΡΚΟ, δεν έχω δει κάτι θετικό. Ξεκίνησα με εργολάβο και δεν υπήρχε συνεννόηση για να υπάρχει και σωστή λειτουργία. Στο παρελθόν οι κυβερνήσεις εφάρμοζαν τις δικές τους πεποιθήσεις χάνοντας έτσι την ουσία με αποτέλεσμα αυτές οι λάθος κινήσεις να μας οδηγούν στα σημερινά αρνητικά γεγονότα. Επίσης, πριν τέσσερα χρόνια είχε γίνει  λόγος για έναν μεγάλο αριθμό χαμένων χρημάτων και μάλιστα για το συγκεκριμένο ζήτημα είχαμε κάνει πορεία στο κέντρο της Αθήνας, χωρίς αποτέλεσμα. Πιστεύω, πώς αν υπήρχαν αυτά τα χρήματα θα είχε πληρωθεί το ηλεκτρικό ρεύμα και το πρόστιμο που έχει επιβάλει η Ευρωπαϊκή Ένωση στη ΛΑΡΚΟ. Οπότε σήμερα δεν θα μας απασχολούσαν όλα αυτά».

Το συνδικάτο του εργοστασίου καθημερινά θα βγάζει δελτία τύπου και ανακοινώσεις για να ενημερώνει καλά τους εργαζόμενους και  όλη την Εργατική Τάξη της χώρας μας.

 

https://www.facebook.com/stereanews/videos/221197022253562/

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

3 Δεκεμβρίου 2023