Ιδρύθηκε ο σύλλογος “Κέντρο Έρευνας και Μελέτης της Βοιωτίας Διαχρονικά”

Ο σύλλογος “Κέντρο Έρευνας και Μελέτης της Βοιωτίας διαχρονικά” ιδρύθηκε σήμερα σε μία κατάμεστη αίθουσα του Κέντρου Γεροντολογίας “Άγιος Πορφύριος” της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών στο Δήλεσι παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμου. Σκοπός του συλλόγου είναι η καταγραφή και η διαφύλαξη της ιστορικής, πολιτισμικής και πολιτιστικής εξέλιξης της Βοιωτίας διαχρονικά, από την […]

17 Φεβρουαρίου 2020

του/της Newsroom

Ο σύλλογος “Κέντρο Έρευνας και Μελέτης της Βοιωτίας διαχρονικά” ιδρύθηκε σήμερα σε μία κατάμεστη αίθουσα του Κέντρου Γεροντολογίας “Άγιος Πορφύριος” της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών στο Δήλεσι παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμου.


Σκοπός του συλλόγου είναι η καταγραφή και η διαφύλαξη της ιστορικής, πολιτισμικής και πολιτιστικής εξέλιξης της Βοιωτίας διαχρονικά, από την εποχή των μυθικών χρόνων έως και σήμερα, μέσα από την ανάδειξη και μελέτη των έργων, των μνημείων, των παραδόσεων και των εθίμων του νομού. Βασικό μέλημα του “Κέντρου” είναι η προστασία της υγείας των νέων και η συνολικότερη βελτίωση της εκπαίδευσής τους.

Με την ιδιότητα του Προέδρου του Κέντρου, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμος δήλωσε βαθύτατα συγκινημένος για αυτή τη τιμή, υπενθυμίζοντας πως η περιοχή της Βοιωτίας έχει άγνωστους θησαυρούς. “Βλέπω με πολύ συγκίνηση εκδόσεις που αναφέρονται σε συλλογικές προσπάθειες”, επισήμανε ο Αρχιεπίσκοπος, ενώ τόνισε πως εμείς οι άνθρωποι δεν πρέπει να μένουμε στο παρελθόν αλλά να κοιτάζουμε και το μέλλον. “Δεν πρέπει να φοβόμαστε, στο τέλος μένει το έργο”, συμπλήρωσε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος.

 

 

Γενική παραδοχή ήταν πως η Βοιωτία αποτελεί ένα θησαυροφυλάκιο ιστορίας και πολιτισμού που πρέπει να προστατευθεί. Σύσσωμη η πολιτική ηγεσία εμφανίστηκε πεπεισμένη πως η Βοιωτία μπορεί να αφήσει πίσω της την κρίση της τελευταίας δεκαετίας και μέσα από το “΄Κέντρο” να δημιουργηθεί ένα ανάχωμα στην έκπτωση των αξιών, μέσα και από την αναγέννηση της παιδείας.

 

Στη συνέλευση παρευρέθηκαν και συμμετείχαν ως ιδρυτικά μέλη του συλλόγου εκπρόσωποι του Ελληνικού κοινοβουλίου, της περιφερειακής και τοπικής αυτοδιοίκησης της Στερεάς Ελλάδας. Ανάμεσα σε αυτούς ήταν ο Μητροπολιτής Θηβών και Λεβαδείας Γεώργιος, ο βουλευτής Βοιωτίας με τη ΝΔ, Ανδρέας Κουτσούμπας, η βουλευτής Βοιωτίας με τον ΣΥΡΙΖΑ, Πούλου Παναγιού, ο βουλευτής Βοιωτίας με το Κίνημα Αλλαγής, Γεώργιος Μουλκιώτης, η Αντιπεριφερειάρχης Π. Ε. Βοιωτίας, Φανή Παπαθωμά, ο Δήμαρχος Λεβαδέων, Ιωάννης Δ. Ταγκαλέγκας, ο Δήμαρχος Θηβαίων, Γεώργιος Αναστασίου, η Δήμαρχος Ορχομενού, Παρασκευή Καράλη, ο Δήμαρχος Διστόμου, Αράχωβας και Αντίκυρων, Γιάννης Σταθάς, ο Δήμαρχος Θεσπιέων, Γιώργος Ντασιώτηςκαι ο Δήμαρχος Τανάγρας, Βασίλης Περγάλιας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

24 Απριλίου 2024