Και άλλα σενάρια για το διπλό φονικό στην Μακρακώμη…

Πολλά κενά έχουν να αντιμετωπίσουν οι αρχές στην τραγική “υπόθεση της Μακρακώμης”. Υπάρχουν ελλείψεις στην αστυνομική αυτοψία- απουσία ιατροδικαστικής (!), καθώς η πρώτη εκτίμηση ήταν ότι ο σύζυγος σκότωσε την γυναίκα του και αυτοκτόνησε, στις 23/1/20. Οι αστυνομικοί εξετάζουν εάν ο θανών κατείχε νόμιμα τα όπλα, τα οποία πιθανόν να είχε για προστασία από ληστές, […]

4 Φεβρουαρίου 2020

του/της Newsroom

Πολλά κενά έχουν να αντιμετωπίσουν οι αρχές στην τραγική “υπόθεση της Μακρακώμης”. Υπάρχουν ελλείψεις στην αστυνομική αυτοψία- απουσία ιατροδικαστικής (!), καθώς η πρώτη εκτίμηση ήταν ότι ο σύζυγος σκότωσε την γυναίκα του και αυτοκτόνησε, στις 23/1/20.

Οι αστυνομικοί εξετάζουν εάν ο θανών κατείχε νόμιμα τα όπλα, τα οποία πιθανόν να είχε για προστασία από ληστές, λόγω του πρατηρίου, αφού στο παρελθόν υπήρξε απόπειρα ληστείας στο κατάστημα.

Η ταφή του ζευγαριού έγινε την επόμενη μέρα και όλοι μιλούσαν για πιθανή σκηνή ζηλοτυπίας που κατέληξε σε έγκλημα αφού δεν υπήρχαν ίχνη παραβίασης στις πόρτες εισόδου.

Στη συνέχεια, το όχημα των θανώντων φέρεται να εκλάπη βραδυνές ώρες ή ξημερώνοντας της Τετάρτη (29/1) από τον αύλειο χώρο όπου βρισκόταν και πίσω από συρόμενη σιδερένια πόρτα. Τότε, ίχνη διάρρηξης διέκριναν και σε όλους τους χώρους οι άντρες της αστυνομίας. Γεγονός που καταδεικνύει ότι ο/οι διαρρήκτες έψαχνε/αν για κάτι… ενδεχομένως χρήματα. Επειδή το διαχειρίστηκαν από την αρχή σαν υπόθεση δολοφονίας-αυτοκτονίας δεν είχε γίνει λεπτομερής καταγραφή της κατάστασης του χώρου, οπότε δεν γνωρίζουμε αν λείπει κάτι. Επίσης, το αυτοκίνητο που έκανε φτερά και οι αρχές εικάζουν ότι προσεχώς θα το βρουν καμένο- για να εξαφανίζουν τα ίχνη, δεν είχε εξερευνηθεί.

Ένα άλλο στοιχείο που περιπλέκει την ιστορία, σε ότι αφορά τις προθέσεις των εμπλεκόμενων, είναι ότι την προηγούμενη μέρα του διπλού φονικού, ο Ν.Μ. – ο άνδρας που βρέθηκε νεκρός και ιδιοκτήτης του πρατηρίου- είχε φροντίσει να γεμίσει όλες τις δεξαμενές με καύσιμα. Άρα, τίποτα δεν προμήνυε ότι αυτός ο άνθρωπος σχεδίαζε αυτό το τέλος… Ντόπιοι μιλούν με τα καλύτερα λόγια γι αυτόν και τη γυναίκα του και απορρίπτουν σενάρια ενδοοικογενειακής βίας με την αφορμή ότι το ζευγάρι ήταν άτεκνο.

Από ανεπιβεβαίωτες πηγές, νέα ευρήματα θα ανατρέψουν όλους τους τίτλους που έχουν δοθεί μέχρι σήμερα στη διπλή απώλεια της Δυτικής Φθιώτιδας. Έρευνες γίνονται στο οικογενειακό και επαγγελματικό τους περιβάλλον και μοιραία γίνονται εικασίες για έναν ή και περισσότερους δράστες, οι οποίοι ίσως εκβίαζαν οικονομικά το ζευγάρι …

Συνδυαστικά, η σκέψη να αποκλειστεί το ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας και η απουσία ιατροδικαστικής έκθεσης, ενώ υπάρχει Ιατροδικαστής στη Λαμία (δεν υπάρχει νεκροτόμος), μπορούν να χαρακτηριστούν ως εγκληματική αμέλεια από μεριάς των ερευνητών Αρχών.

Σε κάθε περίπτωση οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Λαμίας, καλούνται να εξετάσουν τη σύνδεση των περιστατικών, παράλληλα με τις αναζητήσεις που έχουν ξεκινήσει για τον εντοπισμό του κλεμμένου οχήματος.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

19 Απριλίου 2024