Κορωνοϊός: Το Ιράν ακυρώνει τη προσευχή της Παρασκευής για να περιορίσει τον ιό

Το Ιράν  ακύρωσε τη κεντρική προσευχή της Παρασκευής στη Τεχεράνη και σε 22 ακόμα πόλεις, για πρώτη φορά μετά από δεκαετίες, προκειμένου να περιορίσει την εξάπλωση του κορωνοϊού. Το Ιρανικό υπουργείο υγείας προειδοποίησε ό,τι ο αριθμός των κρουσμάτων θα συνεχίσει να αυξάνεται τις επόμενες ημέρες. Μέχρι σήμερα, έχουν επιβεβαιωθεί 388 κρούσματα, ενώ 34 είναι τα […]

28 Φεβρουαρίου 2020

του/της Newsroom

Το Ιράν  ακύρωσε τη κεντρική προσευχή της Παρασκευής στη Τεχεράνη και σε 22 ακόμα πόλεις, για πρώτη φορά μετά από δεκαετίες, προκειμένου να περιορίσει την εξάπλωση του κορωνοϊού.

Το Ιρανικό υπουργείο υγείας προειδοποίησε ό,τι ο αριθμός των κρουσμάτων θα συνεχίσει να αυξάνεται τις επόμενες ημέρες. Μέχρι σήμερα, έχουν επιβεβαιωθεί 388 κρούσματα, ενώ 34 είναι τα θύματα του ιού στη χώρα.

Το Ιράν έχει γίνει η πηγή δεκάδων κρουσμάτων σε γειτονικές χώρες, συμπεριλαμβανομένων του Αφγανιστάν, του Μπαχρέιν, του Ιράκ, του Κουβέιτ, του Ομάν και του Πακιστάν.

Παγκοσμίως έχουν επιβεβαιωθεί 82.000 κρούσματα κορωνοϊού και 2.800 θάνατοι. Η συντριπτική του πλειοψηφία βρίσκεται στη Κίνα, με τα 3.664 κρούσματα και 57 νεκρούς να βρίσκονται εκτός χώρας.

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, ο αριθμός των νεκρών στο Ιράν είναι ο υψηλότερος έξω από τη Κίνα, προειδοποιώντας πως η εξάπλωση μπορεί να είναι χειρότερη από ό,τι αρχικά είχε εκτιμηθεί.

ΠΗΓΗ: BBC

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

24 Απριλίου 2024
22 Απριλίου 2024