Ο Δήμος Διστόμου Αράχωβας και Αντίκυρας γιορτάζει τις Απόκριες

Μακρά ιστορία στο έθιμο του Καρναβαλιού έχει και το Δίστομο με τους κουδουναραίους να είναι ένα πιο τα πιο παλιά έθιμα που ευτυχώς διατηρούνται ακόμα,τόσο στο Δίστομο όσο και στην Σκύρο. Για άλλη μια φορά το Δίστομο γιορτάζει ξεκινόντας οι εκδηλώσεις στις 29 Φεβρουαρίου στην Αντίκυρα με το κυνήγι του χαμένου θησαυρού.Ενώ την Κυριακή 1η […]

21 Φεβρουαρίου 2020

του/της Newsroom

Μακρά ιστορία στο έθιμο του Καρναβαλιού έχει και το Δίστομο με τους κουδουναραίους να είναι ένα πιο τα πιο παλιά έθιμα που ευτυχώς διατηρούνται ακόμα,τόσο στο Δίστομο όσο και στην Σκύρο.

Για άλλη μια φορά το Δίστομο γιορτάζει ξεκινόντας οι εκδηλώσεις στις 29 Φεβρουαρίου στην Αντίκυρα με το κυνήγι του χαμένου θησαυρού.Ενώ την Κυριακή 1η Μάρτη σχεδόν σε όλα τα χωριά και τις πόλεις του Δήμου θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις ,στο Δίστομο,την Αράχωβα,το Στείρι,την Αντίκυρα και το πρωί και το απόγευμα.

Ενώ την Καθαρά Δευτέρα στο Δίστομο το μεσημέρι θα ξεκινήσουν οι  εκδηλώσεις με την παρέλαση των καρναβαλιστών και των κουδουναραίων με πολλά αποκριάτικα παιχνίδια και το κάψιμο του αποκριάτικου καρνάβαλου.Βεβαίως το κρασί στο Δίστομο εννοείτε.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

29 Μαρτίου 2024