,

Ο Μητροπολίτης Φθιώτιδας κ. Συμεών στην Αρναία Χαλκιδικής…

….για τα ονομαστήρια του Μητροπολίτου Ιερισσού Θεόκλητου. Στην όμορφη πόλη της Αρναίας στη Χαλκιδική μετέβη την Κυριακή 23 Φεβρουαρίου ε.ε. ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Συμεών, προκειμένου να συμμετάσχει στην πανηγυρική πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Στεφάνου Αρναίας, επ’ ευκαιρία των ονομαστηρίων του οικείου Ιεράρχου Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ιερισσού, Αγίου Όρους και […]

25 Φεβρουαρίου 2020

του/της Newsroom

….για τα ονομαστήρια του Μητροπολίτου Ιερισσού Θεόκλητου.

Στην όμορφη πόλη της Αρναίας στη Χαλκιδική μετέβη την Κυριακή 23 Φεβρουαρίου ε.ε. ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Συμεών, προκειμένου να συμμετάσχει στην πανηγυρική πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Στεφάνου Αρναίας, επ’ ευκαιρία των ονομαστηρίων του οικείου Ιεράρχου Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου κ. Θεοκλήτου και  να του καταθέσει τις εγκάρδιες και αδελφικές ευχές του.

Του Όρθρου χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμων, ενώ της Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο εορτάζων Μητροπολίτης Ιερισσού κ. Θεόκλητος, συλλειτουργούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλεξάνδρου του και Γέροντος του, του αδελφού του από την Τρίπολη Πατρών κ. Χρυσοστόμου, Λαγκαδά, Λιτής και Ρεντίνης κ. Ιωάννου, Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμονος, Φθιώτιδος κ. Συμεών, του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Ταμιάθεως κ. Γερμανού και του Θεοφ. Επισκόπου Τεγέας κ. Θεοκλήτου, παραδελφού του αγίου Ιερισσού στην Ιερά Μονή Αγίου Νικολάου Βαρσών. Τους Αρχιερείς πλαισίωσαν αρκετοί Ιερείς και Ιεροδιάκονοι της Ιεράς Μητροπόλεως, αλλά και ομόρων Ιερών Μητροπόλεων.

Στην γλαφυρότατη ομιλία του ο Σεβασμιώτατος Πατρών κ. Χρυσόστομος κατ’ αρχάς ανεφέρθη στο Ευαγγέλιο της Κρίσεως, τονίζοντας ότι μέτρο της Κρίσεως του ανθρώπου από τον Θεό Πατέρα είναι το μέτρο της αγάπης. Εντύπωση έκανε η εκ μέρους του ομιλητού μεταφορά στο πυκνό εκκλησίασμα του λογίου του Μεγάλου Βασιλείου, ότι το έλεος του Θεού κατά τη Δευτέρα Παρουσία θα είναι μέγα και φοβερό και κυρίως ότι η κρίση Του θα είναι ελεήμων! Επίσης διευκρίνισε με τη χρήση Πατερικών λογίων, ότι η φιλανθρωπία και η ελεημοσύνη προς τον άνθρωπο είναι πράξη αγάπης προς τον Θεό και εμπιστοσύνης προς το μεγαλείο Του.

Και κατέληξε πως κάθε πράξη αγάπης προς τον συνάνθρωπο, αποβαίνει τελικώς και γίνεται πράξη αγάπης προς τον Θεό! Παράδεισος είναι η πρόθεση του ανθρώπου να βλέπει και να απολαμβάνει τον Θεό και μαζί να προσβλέπει και να διακονεί τον άνθρωπο. Κόλαση δε και Παράδεισος χτίζονται από εμάς εν όσω αναπνέουμε τον αέρα της υλικής καθημερινότητάς μας!

Δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στη μακροχρόνια και αδελφική συνοδοιπορία του με τον Μητροπολίτη Ιερισσού στην Ιερά Μητρόπολη Μαντινείας και Κυνουρίας, όπου μαζί διακόνησαν την Εκκλησία του Χριστού.

Ο Λαός της Ιεράς Μητροπόλεως υπερεπλήρωσε τον μεγαλοπρεπή και υπερμεγέθη Ιερό Ναό του Αγίου Στεφάνου με επικεφαλής τους Δημάρχους Βόλβης κ. Διαμαντή Λιάμα και Λαγκαδά κ. Ιωάννη Ταχματζίδη, τους Αντιδημάρχους Αριστοτέλη κ.κ. Νικόλαο Αυγερινό και Γεώργιο Θαλασσινό, τον Αντιδήμαρχο Βόλβης κ. Νικόλαο Πανταζίδη, τον πρώην Υπουργό και Δήμαρχο κ. Χρήστο Πάχτα, τον Αστυνομικό Υποδιευθυντή Χαλκιδικής κ. Θεόδωρο Ρούμκο, τον Διοικητή του Α.Τ. Αρναίας κ. Γεώργιο Χαϊδευτό, τον Διοικητή Π.Υ. Αρναίας κ. Δημήτριο Αλεξανδρή, τον Πρόεδρο του Αριστοτελείου Πνευματικού Κέντρου κ. Στέλιο Τζιτζιρίκα, τον Δημοτικό Σύμβουλο Πολυγύρου κ. Χρήστο Κομπόγιαννο, τον Δημοτικό Σύμβουλο Αριστοτέλη κ. Αθανάσιο Τσιάλα, την Πρόεδρο της Α/Βάθμιας Σχολικής Επιτροπής του Δ. Αριστοτέλη κα Ευγενία Γιαννούση, τον Πρόεδρο Φροντίδας Δήμου Αριστοτέλη κ. Βασίλειο Βασιλειάδη, τον Πρόεδρο της Δημ. Κοινότητας Αρναίας κ. Αγαπητό Κιάτο, τους Προέδρος των Κοινοτήτων Γεροπλατάνου κ. Δημήτριο Αντωνά, Πετροκεράσων κ. Αθανάσιο Καλαφάτη, Αγίου Προδρόμου κ. Στυλιανό Γεωργακούδη, Γαλατίστης κ. Εμμανουήλ Σειρά και Παλαιοχωρίου κ. Γρηγόριο Κατσιαρμά, τον Πρόεδρο του Παγχαλιδικού Συλλόγου κ. Ιωάννη Κοτσάνη κ.α.

Εν συνεχεία ο Σεβασμιώτατος Ιερισσού κ. Θεόκλητος ευλόγησε τα κόλλυβα του Αγίου και ευχαρίστησε τους Σεβ. Αρχιερείς που τον τίμησαν με την παρουσία τους, τον Ιερό Κλήρο, τους Άρχοντες και κυρίως τον Λαό του Θεού που προσήλθε για να προσευχηθεί για τον Επίσκοπό του. Επέρανε δε την ομιλία του λέγοντας ότι είναι πνευματικό τέκνο του αειμνήστου Μητροπολίτου Μαντινείας και Κυνουρίας κυρού Θεοκλήτου, ανάστημα του νυν Γέροντός του Μητροπολίτου Μαντινείας κ. Αλεξάνδρου και επιλογή του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. κ. Ιερωνύμου, με πρόταση του οποίου εξελέγη Μητροπολίτης στην επαρχία του.

Προ της απολύσεως της Θ. Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος χειροθέτησε σε πνευματικό τον Αιδ. Οικ. π. Νικόλαο Ματθαίο, εκπαιδευτικό και άμισθο Εφημερίο Ν. Καλλινδοίων της Ιεράς Μητροπόλεώς του.

Άπαν το εκκλησίασμα μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας έγινε δεκτό από τον Σεβασμιώτατο στο Επισκοπικό Μέγαρο, όπου έλαβε την ευλογία και το απαραίτητο κέρασμα για τη γιορτή.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΠΛΟΥΣΙΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ:

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

28 Μαρτίου 2024