Πέθανε η Κική Δημουλά σε ηλικία 89 ετών

Στενάχωρο το κλίμα που κυριαρχεί  στο πανελλήνιο, έπειτα από την είδηση του θανάτου της σπουδαίας Ελληνίδας ποιήτριας και πεζογράφου, Κικής Δημουλά, η οποία έφυγε σήμερα από τη ζωή σε ηλικία 89 ετών. Η σπουδαία ποιήτρια είχε υποστεί ανακοπή καρδιάς και νοσηλευόταν σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας από τις 2 Φεβρουαρίου. Τιμήθηκε το 1972 με το Β΄Κρατικό […]

22 Φεβρουαρίου 2020

του/της Newsroom

Στενάχωρο το κλίμα που κυριαρχεί  στο πανελλήνιο, έπειτα από την είδηση του θανάτου της σπουδαίας Ελληνίδας ποιήτριας και πεζογράφου, Κικής Δημουλά, η οποία έφυγε σήμερα από τη ζωή σε ηλικία 89 ετών.

Η σπουδαία ποιήτρια είχε υποστεί ανακοπή καρδιάς και νοσηλευόταν σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας από τις 2 Φεβρουαρίου.

Τιμήθηκε το 1972 με το Β΄Κρατικό Βραβείο Ποίησης για τη συλλογή “Το λίγο του κόσμου”, το 1989 με το Κρατικό Βραβείο Ποίησης για τη συλλογή “Χαίρε ποτέ” και το 1995 με το Βραβείο ”Ουράνη” της Ακαδημίας Αθηνών για τη συλλογή “Η εφηβεία της λήθης”. Ποιήματά της έχουν μεταφραστεί στα Αγγλικά, στα Γαλλικά, στα Ισπανικά, στα Ιταλικά, στα Πολωνικά, στα Βουλγαρικά, στα Γερμανικά και στα Σουηδικά.

Το 2009 τιμήθηκε με το Ευρωπαϊκό Βραβείο Λογοτεχνίας (Prix Européen de Littérature), για το σύνολο του έργου της, ενώ το 2010 τιμήθηκε και με το Μεγάλο Κρατικό Βραβείο Λογοτεχνίας.

Θέματα που κυριαρχούν στα ποιήματά της είναι η απουσία, η φθορά, η απώλεια, η μοναξιά και ο χρόνος.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

29 Μαρτίου 2024