,

Ποιμαντικές παρουσίες και δράσεις του Μητροπολίτου Χαλκίδας, το Σάββατο 22 Φεβρουαρίου

Το Σάββατο των Ψυχών 22 Φεβρουαρίου 2020, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδας κ. Χρυσόστομος, συμπαραστατούμενος από τον Πρωτοσύγκελλό του, Αρχιμ. Νικόδημο Εὐσταθίου και τους Διακ. Νικόλαο Πριμηκύριο και Ευγένιο Τσάλλα, μετέβη στον Ενοριακό Ι. Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Βασιλικού. Εκεί με τη συμμετοχή, εκτός των ανωτέρω, και του Εφημερίου της Ενορίας Πρωτοπρεσβ. Σταματίου Μπασδέκη, τέλεσε την […]

25 Φεβρουαρίου 2020

του/της Newsroom

Το Σάββατο των Ψυχών 22 Φεβρουαρίου 2020, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδας κ. Χρυσόστομος, συμπαραστατούμενος από τον Πρωτοσύγκελλό του, Αρχιμ. Νικόδημο Εὐσταθίου και τους Διακ. Νικόλαο Πριμηκύριο και Ευγένιο Τσάλλα, μετέβη στον Ενοριακό Ι. Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Βασιλικού.

Εκεί με τη συμμετοχή, εκτός των ανωτέρω, και του Εφημερίου της Ενορίας Πρωτοπρεσβ. Σταματίου Μπασδέκη, τέλεσε την Θεία Λειτουργία, κήρυξε τον θείο λόγο, κάνοντας αναφορά στην μεγάλη αξία της προσευχής της στρατευομένης Εκκλησίας υπέρ αναπαύσεως των κεκοιμημένων, και λίγο πριν την Απόλυση, κατά την εκκλησιαστική τάξη, τέλεσε την επιμνημόσυνη δέηση υπέρ αναπαύσεως πάντων των κεκοιμημένων.

Το απόγευμα του Σαββάτου 22 Φεβρουαρίου 2020 ο Σεβασμιώτατος παρευρέθηκε στη Σχολή Γονέων της Ι. Μητροπόλεως, όπου τον υποδέχθηκε ο Υπεύθυνος της Σχολής, Αρχιμ. Θεοφύλακτος Τσαγκάρης-Προϊστάμενος του Ι. Ν. Ευαγγελιστρίας Κανήθου και ομιλητής της τελευταίας για φέτος συνάξεως της Σχολής, ο οποίος ανέπτυξε το θέμα: «Η σχέση τῶν συζύγων» και, εν συνεχεία, ανέπτυξε εποικοδομητικό διάλογο με τους συμμετέχοντες γονείς.

Στο κλείσιμο, ο Σεβασμιώτατος συνεχάρη, για την εισήγησή του, τον π. Θεοφύλακτο, τον ευχαρίστησε για την λειτουργία της Σχολής, ενώ ευχαρίστησε και τους γονείς για την αθρόα προσέλευσή τους και φέτος. Με αφορμή το υπό διαπραγμάτευση θέμα, ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στις σχέσεις των συζύγων, όπως αυτές πρέπει να διέπονται, σύμφωνα με το περιεχόμενο της ακολουθίας του Ιερού Μυστηρίου του Γάμου.

Ο Σεβασμιώτατος το βράδυ του Σαββάτου 22 Φεβρουαρίου 2020 βρέθηκε στο Δημοτικό Θέατρο Παπαδημητρίου, όπου παρακολούθησε το Φεστιβάλ Χορωδιών, που διοργάνωσε η Πολιτιστική Δραστηριότητα του Ενοριακού Ι. Ν. Αγ. Μαρίνας Χαλκίδας.

Στο Φεστιβάλ συμμετείχαν η χορωδία Βραυρωνίας Αρτέμιδος, η μικτή τετραφωνική χορωδία Αυλωναρίου, η μικτή χορωδία Δ.Ο. Θηβών, η χορωδία Αιγινίου «Canto Olympus», η χορωδία του συλλόγου γυναικών «Η ΕΚΦΡΑΣΗ», η μικτή πολυφωνική χορωδία του καλλιτεχνικού εργαστηρίου Ν. Αρτάκης, η Δημοτική χορωδία Σπάτων/Αρτέμιδος και η πολυφωνική χορωδία Αγ. Μαρίνας Χαλκίδας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

29 Μαρτίου 2024