Ψηφίστηκε η τροπολογία για τη ΛΑΡΚΟ

Με τις θετικές ψήφους των Βουλευτών της συμπολίτευσης πέρασε από τη Βουλή η τροπολογία για τη ΛΑΡΚΟ. Αρνητικά ψήφισε η αντιπολίτευση. Τι προβλέπει – Εγκατάσταση Ειδικού Διαχειριστή εντός του Μαρτίου και την κάλυψη των λειτουργικών δαπανών της εταιρείας μέσω κρατικής επιχορήγησης ύψους 35 εκατ. ευρώ τους πρώτους μήνες της εγκατάστασής του. – Άμεση ανάληψη πρωτοβουλιών […]

12 Φεβρουαρίου 2020

του/της Newsroom

Με τις θετικές ψήφους των Βουλευτών της συμπολίτευσης πέρασε από τη Βουλή η τροπολογία για τη ΛΑΡΚΟ. Αρνητικά ψήφισε η αντιπολίτευση.

Τι προβλέπει

– Εγκατάσταση Ειδικού Διαχειριστή εντός του Μαρτίου και την κάλυψη των λειτουργικών δαπανών της εταιρείας μέσω κρατικής επιχορήγησης ύψους 35 εκατ. ευρώ τους πρώτους μήνες της εγκατάστασής του.

– Άμεση ανάληψη πρωτοβουλιών περιστολής δαπανών από τον Ειδικό Διαχειριστή, με μείωση σειράς στοιχείων κόστους, συμπεριλαμβανομένου του μισθολογικού κόστους κατά 25% μεσοσταθμικά. Οι αποδοχές δεν θα αφορούν νέους εργαζόμενους και χαμηλόμισθους, αλλά όσους αμείβονται με 2000 ευρώ και άνω.

– Fast track διαδικασία διαιτησίας για να λυθούν οι ιδιοκτησιακές διαφορές της επιχείρησης με το Ελληνικό Δημόσιο.

– Ταχεία διαδικασία διενέργειας διεθνούς πλειοδοτικού διαγωνισμού για το σύνολο ή μέρους του ενεργητικού, όπως το εργοστάσιο και το ορυχείο στη Λάρυμνα, καθώς και τα ορυχεία Καστοριάς και Εύβοιας, με βάση το αποτέλεσμα της διαιτησίας και το πνεύμα των αποφάσεων της ΕΕ του 2014.

– Ολοκλήρωση της διαδικασίας σε ένα χρόνο από την εγκατάσταση του Διαχειριστή. Θα υπάρξει η δυνατότητα εξάμηνης παράτασης με ΚΥΑ των Υπουργών Οικονομικών και Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

– Υποχρεωτική κατάθεση αίτησης πτώχευσης, αν δεν έχει μεταβιβαστεί στο προβλεπόμενο διάστημα το 75% του ενεργητικού της επιχείρησης.

Διαβάστε αναλυτικά τι προβλέπει:

Τροπολογία για ΛΑΡΚΟ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

29 Μαρτίου 2024