Σίμος Κεδίκογλου: «Στόχος μας η παροχή ποιοτικών υπηρεσιών Υγείας στην Εύβοια»

Δελτίο Τύπου απεστάλη σήμερα, Τετάρτη, 19 Φεβρουαρίου 2020, από το γραφείου του Βουλευτή Ευβοίας, Σίμου Κεδίκογλου, για την συνάντηση του με τον Διοικητή του Νοσοκομείου Χαλκίδας, κ. Βαγγέλη Χατζημαργαρίτη με τον Υφυπουργό Υγείας κ. Βασίλη Κοντοζαμάνη για το ζήτημα της μετάβασης στο νέο Νοσοκομείο Χαλκίδας Συγκεκριμένα, σε ό, τι αφορά το θέμα της στελέχωσης για […]

19 Φεβρουαρίου 2020

του/της Newsroom

Δελτίο Τύπου απεστάλη σήμερα, Τετάρτη, 19 Φεβρουαρίου 2020, από το γραφείου του Βουλευτή Ευβοίας, Σίμου Κεδίκογλου, για την συνάντηση του με τον Διοικητή του Νοσοκομείου Χαλκίδας, κ. Βαγγέλη Χατζημαργαρίτη με τον Υφυπουργό Υγείας κ. Βασίλη Κοντοζαμάνη για το ζήτημα της μετάβασης στο νέο Νοσοκομείο Χαλκίδας

Συγκεκριμένα, σε ό, τι αφορά το θέμα της στελέχωσης για την κάλυψη των αναγκών για τη λειτουργία των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας και του Αιμοδυναμικού Κέντρου στο νέο Νοσοκομείο επισημάνθηκε, ότι θα προκηρυχθούν 15 επιπλέον θέσεις ιατρικού προσωπικού από αυτές που είχαν ήδη ανακοινωθεί, με στόχο την βελτίωση των παροχών υγείας στους πολίτες.

Παράλληλα, ο βουλευτής έθεσε και το θέμα της όσο το δυνατόν ταχύτερης δημιουργίας Μονάδων Τεχνητού Νεφρού στην Ιστιαία και την Κάρυστο, για το οποίο ο Υφυπουργός διαβεβαίωσε, πως μέσα στις επόμενες εβδομάδες θα παρουσιάσει το νομικό πλαίσιο για τη λειτουργία και των Μονάδων Τεχνητού Νεφρού σε Κέντρα Υγείας μέσω των Συμπράξεων Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ), ώστε να μπορεί να δοθεί λύση στο σοβαρό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν δεκάδες νεφροπαθείς και οι οικογένειές τους στη Βόρεια και Νότια Εύβοια.

Τέλος, συμφωνήθηκε να είναι σε ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας για την άμεση αντιμετώπιση των όποιων προβλημάτων προκύπτουν και αφορούν στη μετάβαση στο νέο Νοσοκομείο Χαλκίδας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

28 Μαρτίου 2024