Τελετή υπογραφής σύμβασης για τη διασύνδεση της Σκιάθου μεταξύ του ΑΔΜΗΕ και της εταιρείας Ελληνικά Καλώδια

Την Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2020, πραγματοποιήθηκε στα κεντρικά γραφεία του ΑΔΜΗΕ, εκδήλωση υπογραφής της σύμβασης για τη διασύνδεση της Σκιάθου, παρουσία των Διοικήσεων του ΑΔΜΗΕ και της Ελληνικά Καλώδια. Για το έργο αυτό, όπως έχει ήδη γνωστοποιηθεί, o ΑΔΜΗΕ ανέθεσε στην Ελληνικά Καλώδια σύμβαση αξίας περίπου 43 εκατ. ευρώ για την προμήθεια και εγκατάσταση υποβρύχιων […]

24 Φεβρουαρίου 2020

του/της Newsroom

Την Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2020, πραγματοποιήθηκε στα κεντρικά γραφεία του ΑΔΜΗΕ, εκδήλωση υπογραφής της σύμβασης για τη διασύνδεση της Σκιάθου, παρουσία των Διοικήσεων του ΑΔΜΗΕ και της Ελληνικά Καλώδια.

Για το έργο αυτό, όπως έχει ήδη γνωστοποιηθεί, o ΑΔΜΗΕ ανέθεσε στην Ελληνικά Καλώδια σύμβαση αξίας περίπου 43 εκατ. ευρώ για την προμήθεια και εγκατάσταση υποβρύχιων και χερσαίων καλωδίων για την ηλεκτρική διασύνδεση της Σκιάθου με το εθνικό Σύστημα Μεταφοράς Ενέργειας.

Το έργο περιλαμβάνει τον σχεδιασμό και την παραγωγή συνολικά περίπου 30 χλμ. υποβρυχίου καλωδίου 150 kV, την υποθαλάσσια εγκατάσταση και προστασία του σε βάθος 400 μέτρων περίπου και τη σύνδεσή του με το εθνικό Σύστημα Μεταφοράς 150 kV στην περιοχή Μαντούδι της Εύβοιας.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, ο κύριος Αλέξιος Αλεξίου, Γενικός Διευθυντής της Ελληνικά Καλώδια, δήλωσε ότι: «Η ανάθεση ενός ακόμα σημαντικού έργου υπογραμμίζει την ηγετική θέση της Ελληνικά Καλώδια στον κλάδο κατασκευής υποβρυχίων καλωδίων και επιβεβαιώνει την ικανότητα της για την επίτευξη τεχνολογικά εξελιγμένων και αξιόπιστων καλωδιακών λύσεων καθώς και την επιτυχή ολοκλήρωση σύνθετων έργων».

Το υποβρύχιο καλώδιο θα κατασκευαστεί στο υπερσύγχρονο εργοστάσιο της Ελληνικά Καλώδια στην Κόρινθο όπου οι εγκαταστάσεις και ο εξοπλισμός τελευταίας τεχνολογίας καθιστούν δυνατή την παραγωγή και τις δοκιμές υποβρυχίων καλωδίων σε συνεχόμενα μήκη, από τα μεγαλύτερα σε παγκόσμιο επίπεδο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

18 Μαΐου 2024